Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csináltassak segédmotoros...

Csináltassak segédmotoros jogosítványt egy dongó motorhoz, vagy tagadjam le, hogy 300 watt feletti teljesítményű?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, és mivel csak kevés pénzem van, robogó helyett praktikusabb megoldásnak tűnik a dongó. Biciklim van, műszaki érzékem van, műhelyem és szerszámaim nincsenek :-) – de majd lesznek. Már csak egy problémám van, a jogosítvány. Segédmotoros jogsi készíttetéséhez se időm (a tanulás miatt), se pénzem, és őszintén szólva kedvem sem nagyon van hozzá. A dongó ilyen szempontból is jó megoldásnak tűnik, mivel szerintem a rendőr azt nem tudja ellenőrizni, hogy 300 w feletti-e. Jól gondolom?

2016. ápr. 21. 21:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Gyengébbek kedvéért, benzinmotoros kerékpár, se Am se semmi nem kell hozzá... Ugyan úgy, ahogy a 300w alatto elektromos bringákhoz sem...

2016. ápr. 22. 08:17
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

300w ig kerékpárnak minősül és semmi nem kell hozzá, 300w- tököm tudja meddig, köbcentiben 50, na az segédmotoros kerékpár, arra kell az AM stb stb...

De egy igazi dongó motorra nem kell semmi, egy házilag összeszkábált 300wfeletti mittudom én pl fűkasza motorrol senki meg nem mondaná, hogy több szerintem...

Haverom elektromos bringáján Budapesten, ahol azért szemelőtt is van, hátul egy 1000wos hub motor, elől meg egy másik 1000wos hub motor.. Szerinted érdekel bárkit? Rendőr ránéz, aztán egy biciklist lát ennyi...

2016. ápr. 22. 08:48
 13/14 anonim ***** válasza:
22%

A legnagyobb baj az, hogy a sok egybites nem tud különbséget tenni az "igazi" Dongó segédmotor:

[link]

...és az egyéb kínai, stb. segédmotor-gagyi között!

Minden Dongó motor segédmotor, de nem minden segédmotor Dongó!

2016. ápr. 22. 10:35
 14/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem az a lényeg, hogy a rendőr meg tudja-e állapítani, hogy mekkora teljesítményű a motor, hanem az , hogy te tudd megfelelő iratokkal bizonyítani ezt!

Ha pedig tényleg asztmás vagy, akkor ne füstölögj, mert nem tesz jót, inkább használj elektromos kerékpárt, vagy vegyél egy rásegítő motort a biciklidre, ami teljesen szabályos, nem füstöl az orrod alá, és tekerned se kell.

2016. ápr. 22. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!