Csináltassak segédmotoros jogosítványt egy dongó motorhoz, vagy tagadjam le, hogy 300 watt feletti teljesítményű?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok, és mivel csak kevés pénzem van, robogó helyett praktikusabb megoldásnak tűnik a dongó. Biciklim van, műszaki érzékem van, műhelyem és szerszámaim nincsenek :-) – de majd lesznek. Már csak egy problémám van, a jogosítvány. Segédmotoros jogsi készíttetéséhez se időm (a tanulás miatt), se pénzem, és őszintén szólva kedvem sem nagyon van hozzá. A dongó ilyen szempontból is jó megoldásnak tűnik, mivel szerintem a rendőr azt nem tudja ellenőrizni, hogy 300 w feletti-e. Jól gondolom?2016. ápr. 21. 21:10
1/14 anonim válasza:
Amég nem kap el addig nincs gond, attól függ jófej-e vagy sem. A jogsi meg kb. 50e Ft.
2/14 A kérdező kommentje:
A dongó is kb. annyi, 100 ezer forintom viszont tuti nincs. Az asztmám viszont előjött, így a pedálozás többé már nem megy hosszabb távon. A büntetés kb. mennyi, ha elkapnak, kiderül, hogy nincs jogsim? Csak hogy tudjam, mivel állok szemben.
2016. ápr. 21. 21:51
3/14 anonim válasza:
Azt sajnos nem tudom, hogy a büntetés mennyi :(
4/14 anonim válasza:
AM-es jogsi a dongóhoz is kell! Nem tudom mit erőlködsz ezzel a 300Wattal?
5/14 anonim válasza:
bünti akár 100 ezer is lehet! A KRESZ nem tudása többe is kerülhet! Nme éri + kockáztatni!
6/14 anonim válasza:
Jogsi nélküli vezetés:helyszíni 25000, feljelentve:50000
7/14 anonim válasza:
Csak az a poén, hogy nem tudom miylen mtoort szeretnél ráépíteni,de nem igen fogsz oyat találni ami átszámolva 300w-nál kevesebbet ad le...
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Asszem lihegek még a pedállal néhány évet, aztán majd autós jogsit csináltatok, amivel (amíg ugye nincs kocsim), legálisan elvezetgetek egy simsont.
2016. ápr. 21. 23:39
9/14 anonim válasza:
Én b jogsival járok 125 ös robogóval 5 éve, 50 es papírjai vannak, eddig mindig bevették (2alkalom) szerintem egy otthon összegányolt bicikli nem lesz nekik gyanús...
10/14 anonim válasza:
Amúgy lehet kb 80ezerért venni benzinmotoros átalakító szettet, amihez semmi jogsi nem kell, nem leszel vele sebesség bajnok, de a semminél több, de pár éve egy darabig gyártottak még eredeti dongó motorokat, vaterán még elő elő fordul 1-1 db...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!