Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A4 vagy BMW 3? (többi lent)

Audi A4 vagy BMW 3? (többi lent)

Figyelt kérdés

Na olyanoktól szeretnék segítő tanácsot kérni akiknek már volt mind a kettő és/vagy elég jól ismerik ezt a két márkát.

Helyzet: 2006-os (+ / - egy év) évjáratú, A4-es Audi vagy 3-as BMW, kb 2000 cm3-es, váltós, autót szeretnék venni, a dízel vagy benzin kérdést se tudom eldönteni mert kb 50-50 arányban javasolják mind a kettőt(?). A fő kérdésem az lenne h aki ezeket ismeri mint mond, melyikkel van ritkábban baj (tehát műszaki megbízhatóság???) és ha mégis van vmi szerelni való akkor melyikhez olcsóbb az alkatrész és a munkadíj (tehát karbantartási ktg???), tudom h két neves német márka és túl nagy különbség anyagiakban nem lesz, de azért mégis...? Illetve minden egyéb észrevétel is érdekelne..

Szokták kérdezni h mennyiért akarom venni: 1,5-1,7(-1,8) M forint és h mire akarom használni: semmi Xtra, vidékről 1x fel pestre hétköznap ott ide-oda, aztán hétvégén haza, majd vissza (= szerintem heti 300 km reális)

előre is köszönöm az észrevételeket!

#benzin #Audi #BMW #fenntartási ktg
2016. ápr. 21. 11:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
A bmwt többre tartom és tartják is az árukat ha nem eleve egy törött agyonhasznált roncsot veszel de a fenntartásuk is magasabb úgyhogy ezért inkább Audi. Az Audit olcsóbb lesz tartani javíttatni alkatrészelni. De ahogy az újabb bmwk az újabb Audik se a régiek már és még rozsdásodhatnak is ezért vételkor figyelni kell hogy ne legyen rozsdás.
2016. ápr. 21. 12:56
 2/11 anonim ***** válasza:
38%
Meg hozzáteszem hogy a bmwk drágábbak is ha nem nézzük a régebben már összetört elhasznált romokat mert azok olcsók de nem éri meg megvenni őket. Audiból jobb áron ki lehet fogni olyat ami elviselhető állapotban van ezért is ajánlanám az Audit.
2016. ápr. 21. 13:02
 3/11 anonim ***** válasza:
61%
Ennyi pénzért nincs 2006-os (E90)-es BMW, max külföldi papírral. Ennyiért tudsz venni egy jó állapotban lévő E46-ot max. Ha nem zavar, hogy tucat és divatautó a BMW, akkor vedd azt. Alkatérszből van bőven, mivel a legtöbbet e46-ot hoztak be statisztika szerint. Csak legen pénzed szervizelni is.
2016. ápr. 21. 17:16
 4/11 anonim ***** válasza:
23%
B7-es A4-ből a lefingott trágyafészkek mennek 1.5M-ért. Ha nem adsz le az igényekből és beleugrasz egy ilyenbe, föl fogod vágni az ereidet.
2016. ápr. 21. 18:03
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Olyan kevés lesz aki mindkettőt hajtotta volna, tekintve vagy egyik vagy másik márkát kedveli. :D
2016. ápr. 21. 19:17
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

3as le vagy maradva. Már az összes suttyó és cigulrán Audit vesz magának azzal vagizik. Amelyiknek nincs rá pénze az Volksvagányt. A bmwk ott állnak árván a kereskedésekben mert nem merik az emberkék megvenni a magasabb fenntartás miatt mert már rájöttek hogy drága szórakozás. Olcsón akarnak vagizni ezért veszik ezt a kettőt, Audi vagy Vw. Az Audihoz sok Vw alkatrész jó ezért is olcsóbb javítani meg ugye ért is hozzá minden szerelő. A bmwhez meg vannak olyan alkatrészek amiket az unixból vagy a bárdiból meg se tudsz venni.

Látszik is sok Audi raj ongó van itt a pontozásokból.

Vegyél te is azt.

Ha meg még jobbat akarsz magadnak akkor veszel egy Accordot, annál biztos nem kell félned hogy behal.

2016. ápr. 21. 19:47
 7/11 anonim ***** válasza:
62%
Ennyiből e90-es bmw 3 nem jön ki. E 46-ból viszont elég jót is kifoghatsz akár. Az audi a4 b7 az nagyjából ki is jön, én a kettő közül az Audit választanám, mégiscsak újabb modell. Viszont a helyedben én is inkább egy accordot, akár egy 2007 utáni mondeot vagy esetleg egy passatot vennék. Ha pedig mindenképp ragaszkodsz a prémiumabb gyártókhoz, akkor egy faceliftes 2005 utáni volvo s60-at.
2016. ápr. 21. 20:14
 8/11 Koaxk Ábel ***** válasza:
66%

Félve válaszolok, mivel látom, hogy itt minden válaszoló 0%-ra lett értékelve! :D

Nekem volt 2004-es Audi A3 2.0PDTDI-m most 2007-es BMW 320D-m van. Bár tudom itt A4-esről szól a kérdés, de nem gondolom, hogy fenntartásban és élményben jelentős különbség lenne az A3 és A4 között.

Ezt ugyan korábban írták és le is pontozták, bár nem értem miért, mert ezt én is tapasztaltam, hogy adott kategóriában az Audi-t olcsóbb fenntartani.

Én amúgy mindkét autót szerettem, a BMW-t jobb vezetni a szokásos elcsépelt hátul kapar szlogent idézve!

Ami viszont biztos, hogy egyiket sem olcsó fenntartani, ha ennyire szempont a fenntartás egyik márkát sem ajánlom.

Azt sem értem miért lett lepontozva az aki leírta, hogy E90-es BMW nem jön ki ennyiből.

2016. ápr. 21. 20:27
 9/11 anonim ***** válasza:
65%

Koax csak rám mérgesek mert le merem írni az igazat mert engem nem érdekel a pontozás. Igazad van én is ezt írtam. De a bmwben nem csak a hátsókerék a lényeg. A bmw a vezetési élményre fejleszt és az autói mint kultivált autók lesznek és idő elteltével növekedik az áruk a rosszak meg elhullanak. A most kaphatókkal is ez lesz. De az Audinál ez nincs meg. Még a Hondák körül is nagyobb a felhajtás.

Az nem kerek ha semmi extra igény nincs akkor minek Audi vagy bmw?

Lehetne Passat tdi és az már évente 15.000 km-ernél elég spórolás az üzemanyagon hogy megérje meg nagyobb is jobb pakolni ha kombi változatot vesz. Erre a célra felesleges flancolás a bmw vagy az Audi.

2016. ápr. 22. 00:23
 10/11 anonim ***** válasza:
72%
Maradj egy Fordnál, vagy egy Opelnál. Jobban jársz velük.
2016. ápr. 22. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!