Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet ez az ablaktörlővel?

Mi lehet ez az ablaktörlővel?

Figyelt kérdés
Egy 2003-as Ford Focus-ról lenne szó. Régóta akadozva ment az ablaktörlő lapát elől, néha meg-megállt törlés közben, főleg ha egyszer töröltem csak és elengedtem a kart, miközben törölt volna. Aztán nemrég megadta magát teljesen, de most semmi nem megy rajta, se a hátsó ablaktörlő, se az ablakmosó, semmi. Kicseréltük a biztosítékot, ment vele párszor, majd megint meghalt. Még egy biztosíték, megint ugyanaz. Vajon mi lehet a baja?
2016. ápr. 20. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
Vidd el egy autóvillamossági szerelőhöz.
2016. ápr. 20. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Valószínűleg be van rohadva az ablaktörlő mechanika. Azért veri ki a biztit, mert erőlködik az ablaktörlőmotor. Nem kellene használni, mert a végén leég. Szét kell szedni, kipucolni és némi friss kenőanyaggal összerakni. Ideiglenes megoldás lehet, ha az ablaktörlő karok tengelyénél valamilyen kenő spray-vel befújod, pl. WD-40.
2016. ápr. 20. 15:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Egy ismerősöm is a motorra gyanakszik. Akkor egy ablaktörlő motor csere megdolhatná a problémát?
2016. ápr. 20. 16:08
 4/5 anonim ***** válasza:
80%
Mint írtam, szerintem nem a motorral van gond, hanem a mechanika szorulásával. Az első ablaktörlőknél egy olyasmi szerkezetet hajt a motor, mint amilyen régen a gőzmozdonyok kerekén volt. Ha ez a szerkezet szorul, a motor túlmelegszik és kiveri a biztosítékot. Egy idő után aztán az egész motor le fog égni és mehet a kukába. Amíg a szerkezet szorulása nincs megjavítva, az új motor is erőlködni fog és egy idő után szintén tönkremegy. Ha csak a motor lenne rossz, el sem indulna.
2016. ápr. 20. 19:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Lebontod a borítást magad is meg tudod nzni mi állt le.
2016. ápr. 20. 20:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!