Nemzetközi kamionsofőrnek mennyi ideje van a családjára?
Tudom, hogy ezt cége válogatja, meg nincs rá konkrét válasz, de azért aki csinált ilyet, vagy ismer olyat aki így él az lefesthetné nekem hogy képzeljem el egy kamionos szabadidejét.
Szóval egy nemzetköziző kamionos, aki pl magyarország és németország közt mozog, általánosságban hogy van szabad ideje, mennyi időt tud a családjával tölteni pl? Most légyszíves ne azok válaszoljanak, akik st22lacikát néznek és minden áron meg akarják mondani a tutit, hanem akik ténylegesen tudnak érdemben válaszolni.
Változó, van olyan cég ahol 3 hét külföldön 1 hét otthon, vagy 4/1 vagy 5/1 , de van ahol 8 hét után 2 hét szabadság.
Az ideális ha minden hétvégén behoz, de ilyen nem nagyon van magyar cégbe, általában 1-1 fuvar vagy kintlét becsuszik igy is. De azért találni olyan céget hogy 400-at megkeresed, hétfőn hajnalban mész, és péntek délután, este vagy szombat éjjel beérkezel. Most kiszámolod, kicsit pihizel, aztán ujra hétfő hajnal van !
Tehát kevés időd van mindenképp a családra, a családos paukák ugy csinálják, hogy skypon, messengeren szinte egész nap ha lehet beszél a felességgel, még tv-znek addig telefon be van kapcsolva és ugy "nézi " velük, egyébként szomorú látni az apák arcát mikor a gyerekükkel igy komunikálnak ! Még annyi hogy ezek a hétvégenként hazajövős dolgokat ne kelet magyarországon keresd , hanem határmenti cégek tudják megcsinálni, hogy ugy vannak szervezve a fuvarok, hogy 1 vagy 2 esetleg 3 kanyar valahova, és pénteken 100 km-re leteszik parkolóba a kamiont, hétfőn mennek vissza a jarműhöz.
Osztrák cégeknél majdnem természetes, hogy minden hétvégén bevisz a telephelyre...
Azt hiszem elég jó képet adtam a dolgokról, azt hogy neked heti 45-50 óra mennyire elég a családdal nem tudom.
Nekem jó helyem van, hárman vagyunk két kocsira, 20 nap meló, 10 nap itthon, kb. napi 25 ezer forintra jön most ki a pénz - külföldi, élelmiszeres tartályos cég - tehát 20 napra olyan 5 kiló. Van lehetőség teljes hónapot is dolgozni, akkor arányosan több.
Lehet, hogy aki nem kamionos, annak soknak tűnik ez a 20 nap távollét, utána viszont 10 teljes nap, 240 óra egyvégtében, folyamatosan az enyém, semmi dolgom nincs a munkahelyemmel kapcsolatban, teljesen szabad vagyok. Így megéri.
Ma már ez a gyakoribb. Olyan céget kell keresni ahol,
1. Fix napidíj van. Nincs km díjazás.
2. Fix munkarend, pl. 3 hét - 1 hét, 6 hét - 2 hét stb.
Így tervezhető az életed, kevesebb a lehúzási lehetőség, adott a ledolgozott napok száma, szorozva egy összeggel, az a fizetésed, tudod, hogy melózol 3 hetet, és utána szabad vagy.
Kedves 14-es, ne haragudj nem faggatásból, de ahol dolgozol az külföldi vagy magyar cég?
Most a Waberersnél is van napidij, de mellette nézik még mindig a gázolaj fogyasztást.. Ha nem úgy fogyaszt valaki, még mibdig nem üti a szintet.
Ígérik a fix hazajárást is, de nem hiszem, hogy sikerül betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!