Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Forma-1-es autók hátulján...

A Forma-1-es autók hátulján miért villog az a nagyfényű piros LED-panel? Mi célt szolgál?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 17. 07:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Többször láttam már futamot akkora esőfüggönyben, hogy gyakorlatilag az előtte levő autóból csak azt a villogó lámpát lehetett látni!!!

Gondolom, hasonló, u.n. biztonsági okból...

2016. ápr. 17. 07:55
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Biztonság, semmi egyéb. Azért nem 20 al mennek ott.
2016. ápr. 17. 08:38
 3/5 A kérdező kommentje:
ja értem, azt hittem vmi speckó szerepe van, de oké köszi
2016. ápr. 17. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem arra gondolsz mikor elkezdenek fékezni és akkor villog ? Mert akkor tölt vissza a villanymotor (ha jól tudom)
2016. jún. 15. 13:32
 5/5 MAgyor válasza:

„Féklámpák” a hátsó szárnyon:

Technikai szempontból lényegtelen, a versenyzés szempontjából mégis fontos változás, hogy 2019-től két hosszanti LED-lámpát helyeznek el a hátsó szárny függőleges véglapjainak hátuljára. Ezek pirosan fognak világítani rossz időjárási körülmények esetén, vagyis könnyebben észrevehetővé fogják tenni a maga mögött vízfüggönyt húzó autót a hátul haladó számára.

Az új lámpák használatát a köztes esőgumik és az esőgumik használatakor teszik kötelezővé. Mellette a váltó mögött, középen elhelyezkedő lámpa továbbra is megmarad, és ahogy eddig is, nem csupán ködlámpaként fog funkcionálni, de villogásával azt is jelzi, ha az erőforrás töltő üzemmódba vált és nem áll a rendelkezésére a plusz 160 lóerő.

2021. dec. 5. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!