Önkormányzat autójában lévő kamera felvételre büntethetnek?
Üdv! Ma este hazafele jövet a "seggembe" beleállt egy fehér színű autó. láttam előtte mikor utánam kanyarodott, hogy valami van az oldalára írva ezért ahogy kanyarogtunk az úton figyeltem a tükörben, hogy Rendőrautó e. Azt láttam, hogy nem az, de ekkor még mindig nem láttam, hogy mi van az oldalára írva. Hát csak jött centikre a seggemben, előzni meg nem akart, ha gyorsabban mentem gyorsított, ha lassítottam lassított. Kicsit bepánikolva én barom, gondoltam akkor most szépen lerázom, ki tudja mit akar ez tőlem? Mielőtt leráztam volna, kikanyarodtunk egy többsávos útra, és akkor láttam, hogy a kerületi önkormányzat autója, kamerával felszerelve. De fain! :-/ Konkrétan csak a gyorshajtás volt a szabály szegésem, de azért az igen egyértelműen látszik, még ha nem is mért sebességet akkor is. Erre büntethetnek? Egyáltalán csinálhat ilyet megkülönböztetett jelzés, meg minden ok nélkül? Gyakorlatilag ezt kiprovokálta, még ha nem is ez a megoldás amit csináltam!
Köszönöm a válaszokat előre is!
Ez érdekes, itt a következő szokott történni:
Körforgalom egyik oldalán polgárőr autó benne egy zsírdisznó kis kompakt kamerával, a körforgalom túloldalán meg a rendőrök szedik ki az embereket. Nem tudom mit és hogyan csinálhatnak, de egyértelmű az összefüggés, mindig együtt vannak kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!