Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Önkormányzat autójában lévő...

Önkormányzat autójában lévő kamera felvételre büntethetnek?

Figyelt kérdés

Üdv! Ma este hazafele jövet a "seggembe" beleállt egy fehér színű autó. láttam előtte mikor utánam kanyarodott, hogy valami van az oldalára írva ezért ahogy kanyarogtunk az úton figyeltem a tükörben, hogy Rendőrautó e. Azt láttam, hogy nem az, de ekkor még mindig nem láttam, hogy mi van az oldalára írva. Hát csak jött centikre a seggemben, előzni meg nem akart, ha gyorsabban mentem gyorsított, ha lassítottam lassított. Kicsit bepánikolva én barom, gondoltam akkor most szépen lerázom, ki tudja mit akar ez tőlem? Mielőtt leráztam volna, kikanyarodtunk egy többsávos útra, és akkor láttam, hogy a kerületi önkormányzat autója, kamerával felszerelve. De fain! :-/ Konkrétan csak a gyorshajtás volt a szabály szegésem, de azért az igen egyértelműen látszik, még ha nem is mért sebességet akkor is. Erre büntethetnek? Egyáltalán csinálhat ilyet megkülönböztetett jelzés, meg minden ok nélkül? Gyakorlatilag ezt kiprovokálta, még ha nem is ez a megoldás amit csináltam!

Köszönöm a válaszokat előre is!

2016. ápr. 14. 23:21
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Valoszinuleg a rendorseg nem hitelesiti az onkormanyzat fedelzeti kamerait, ugyhogy ketlem hogy ebbo lbarmi gondod lenne.
2016. ápr. 14. 23:24
 2/7 anonim ***** válasza:
nem lesz belöle semmi.
2016. ápr. 14. 23:56
 3/7 anonim ***** válasza:
12%

Ez érdekes, itt a következő szokott történni:

Körforgalom egyik oldalán polgárőr autó benne egy zsírdisznó kis kompakt kamerával, a körforgalom túloldalán meg a rendőrök szedik ki az embereket. Nem tudom mit és hogyan csinálhatnak, de egyértelmű az összefüggés, mindig együtt vannak kint.

2016. ápr. 15. 07:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Régen voltak ilyen mozgó mérések, civil autókkal! Külföldön is ez egy bevett szokás a mai napig. De nem kell aggódnod, ha nem állítottak emg a helyszinen, akkor nem fognak megbüntetni. Hely szini birásgot esetelg kiszabhattak volna, de így már ez elúszott. Objektiv felelősséghez kevés, mert egy sima kamera nem egyenlő egy hitelesített sebességmérővel.
2016. ápr. 15. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Polgárőrség egyébként a mátrix police nevű kamerát, rendszám-azonosító rendszert szokta használni. Ez nem sebeségmérő, hanem a lopott vagy műszaki nélküli autókat ellenőrzik vele. Írd be googleba, hogy "matrix police". A rendőrséggel azért szoktak együtt mérni, hogy egyből kivegyék a forgalomból a kétes előéletű autókat.
2016. ápr. 15. 17:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. ápr. 23. 18:09
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Azért arra kíváncsi lennék, hogy a 3. válasz miért is kapott 30%ot?
2016. ápr. 24. 06:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!