Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autot valasszak elso...

Milyen autot valasszak elso autonak 20 evesen?

Figyelt kérdés
varosban lakom varosi kozlekedesre hasznalnam. 12 evesnel nem szeretnek idosebbet. nem art ha nem fogyaszt sokat. suzuki swift jo valasztas lehet? az ujabb fajta 500e es 1millio kozott gondolkozom

2016. ápr. 11. 21:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Golf az szerintem jó választás lehet.

Még annyit akartam írni az Úrnak hogy igen, pl. nekem személyes tapasztalatom van francia és olasz autókkal, de mivel az 10 éve volt lehet már teljesen máshol tartanak ezek a márkák, pl Renault, Citroen, Fiat, stb.

2016. ápr. 12. 22:13
 12/18 anonim válasza:

Kedves utolso, no vagyok :)))

Amugy a Golf meg a Polo az tenyleg jo, altalaban megbizhato autok.

A tapasztalatom viszont az, hogy amikor hasznaltan adjak el oket, altalaban ugyanannyi arert joval idosebbek vagy tobb kilometer van bennuk mint mas autokban. Ettol fuggetlenul ha rendszeresen karbantartod, elso kocsinak jo lehet. Viszont Casco-t mindenkepp koss ra mert ezeket nagyon lopjak (a Suzukikat is, illetve a japan markakat is, pont a draga alkatresz miatt)

Megane-bol viszont egyes szeriat semmikepp se vegyel (aminek kicsit gombolyubb a karosszeriaja, nem a csapott hatulju) mert azokkal sok baj volt meg. Kettes szeriatol indulj felfele (es ha lehet dizelmotoros, az tartosabb).

2016. ápr. 13. 08:45
 13/18 A kérdező kommentje:

[link]

Ez nagyon megtetszett :)

Azt hallottam enis hogy a nemet kocsikat nem eri meg itthon megvenni csak nemetorszagbol maganszemelytol mert megbuheraljak a kilometer allast, egyertelmu lett volna a valasztas a vw jo kocsi de igy elgondolkodtato a tobbi marka :)

2016. ápr. 13. 09:59
 14/18 anonim válasza:

Ez a szeria nem rossz, de nagyonnagyon sok kilometer van benne. Ha raadasul meg vissza is tekertek az orat (ami sajnos sokszor elofordul Magyarorszagon) kb meg 60-80 000 km-t tudsz vele menni sajnos, de inkabb kevesebbet. Ennel a kilometermennyisegnel mar folyamatosan elo fognak jonni a hibak (injektorhiba, stb)plusz a kopoalkatreszek, az elektronika...

Szerintem legyen egy lelektani hatar kilometer es evszamban ami fole ne menj. Kilometerben szerintem max 150 000 (bar ez nekem inkabb 100 korul lenne), evjaratban pedig megmondtad, de szerintem a 12 eves az mar eleg idos a mai kocsik allapotat es kitartosagat nezve. Tehat inkabb 7-8 eveset javasolnek.

En a harmas Cliomat (2007-es januari forgalombaallitasu) 3 evesen 105 000 km-rel vettem 6 500 euroert, most 9 es fel eves, es van benne 170 000. Most kb azert a penzert kapnad meg amennyit szannal ra, vagy meg olcsobban, es meg siman elgurulgathatsz benne a varosban 120-130 ezer km-t. (kb 1 500-2000 euro kozott tudnam eladni most). Jo felszereltsegu (Klima, tempomat, kodlampa) A 2008-as evjaratu Renault Symbolunk (vagy otthon talan Thalia neven ismert)szinten 1.5 DCI motorral, valamivel alacsonyabb felszereltseggel, 73 000 km-rel kerult 4 000 euroba 3 evvel ezelott. Most van benne 153 000 km. Ezek meg most is jol futnak tehat szerintem most kb abban az arban lehetnek amit te keresel.

2016. ápr. 13. 11:51
 15/18 anonim válasza:

[link]

Tessek itt van pl ez. Olyan mint az enyem. Jo felszereltsegu, es elegge eros motorja van. 2009-es tehat 7 eves. OK, egy nagyonnagyon picit felette van a koltsegvetesednek (99 000 forinttal) de ezzel tuti nem jarsz rosszul.

Ha pedig feltetlenul 1 000 000 alatt akarsz maradni, akkor usd be a keresobe hogy renault clio minimum 2007-es evjarattal es max 150 000 km-rel, es kapasbol 6-7 Cliot adott ki 1 millio alatt. Igaz ezek Campusok (kettes szeria) de azok sem rossz kocsik.

2016. ápr. 13. 12:00
 16/18 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy sok benne a km, nekem is feltűnt, laikusként is felállítottam egy határt, az olyan 150ezer körül mozog. Csak bemásoltam, hogy valami hasonlót szeretnék :)
2016. ápr. 13. 13:09
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ennyi pénzed van autóra inkább az legyen a fontos hogy max 100.000 km legyen benne.

Bár sok tulaj visszatekeri az órát, próbálj olyat kifogni ami biztos jó.

Szerintem a kevesebb km. fontosabb mint az évjárat.

2016. ápr. 13. 15:53
 18/18 anonim ***** válasza:
G Astra, Civic, 323-as Mazda, 4-es Golf ami szerintem szóba jöhet, közismerten jó autók.
2016. jún. 13. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!