Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autot valasszak elso...

Milyen autot valasszak elso autonak 20 evesen?

Figyelt kérdés
varosban lakom varosi kozlekedesre hasznalnam. 12 evesnel nem szeretnek idosebbet. nem art ha nem fogyaszt sokat. suzuki swift jo valasztas lehet? az ujabb fajta 500e es 1millio kozott gondolkozom

2016. ápr. 11. 21:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

500 és 1 millió között én lehet Opel-t vennék.

Vannak jó Astra-k jó árban.

Most néztem, pl. 1,4-es motorral opel astra kb 90.000 km az jó : tessék:899.000 Ft. Én simán inkább ilyet vennék mint Suzukit.

Nekünk is 2 db opel van otthon.

2016. ápr. 11. 22:21
 2/18 anonim ***** válasza:
hasznaltauto.hu-n néztem.
2016. ápr. 11. 22:22
 3/18 anonim válasza:

Renault Cliobol a II-III szeria 1.5-os dizelmotorral eleg jo es kitarto auto. Az enyem 7 eve van nalam, most 9 eves, az aprobb kopoalkatreszeken kivul mast nem kellett rajta cserelni. Egy jo baratom aki a Renaultnal dolgozik, ajanlotta ezt az autot. Kisautobol ez a motor Europa legjobbja jelenleg, ez van az Opel Astraban es Corsaban, a Mercedes A classe-ban es a Nissan Micraban. 300 000 km-ig jo vagy vele. Az alkatreszek pedig nem veszesen dragak hozza. Torestesztje is nagyon jo (foleg a III-as szerianak)

A masik ami volt es nagyon szerettem, az a Ford Fiesta. Baj nem volt vele, vezermuszij egy lanc tehat nem kell cserelni, nem evett sokat es megbizhato kis kocsi volt.

2016. ápr. 12. 05:42
 4/18 anonim ***** válasza:
Renault-t inkább nem vennék, akkor egy olcsóbb német autó inkább szerintem.
2016. ápr. 12. 08:43
 5/18 anonim ***** válasza:

Városi használatra egy 1,3-1,4-1,5-1,6 benzines a legjobb.(igazából az 1,0, de fiatal vagy, gondolom néha szeretnéd bontogatni a szárnyaidat).

Én japánt vennék erre, Civic, Corolla, 323/3.

Csak ne Astra/Golf/Focus, mert ha már 20 éesen beleszürkülsz egy ilyenbe, nincs menekvés! :)

(ezek jó autók, tudom én is, de szörnyen unalmasak, semmilyenek, egy 20 éves fiatalnak ha tetszenek, akkor ott nagy a baj..)

2016. ápr. 12. 11:49
 6/18 anonim válasza:

Nem tudom mi a baj a Renault-val, nekem hosszu evek alatt semmi problemam nem volt vele pedig beletettem mar 160 ezer kilometert... tehat hasznaltam rendesen. (mig pl a munkahelyi Opel Astrank folyamatosan szervizre szorult valamiert...) Es osszvissz ha ezer- ezerotszaz eurot koltottem ra (gumicsere, olajcsere, klimatoltes, vezermuszij, rendszeres karbantartas) 7 ev alatt akkor sokat mondok. Egyszer csereltem aksit, egyszer feket, egyszer gyujtogyertyat es egyszer ablaktorlomotort eddig (ez utobbit az en hibambol. Klimaval hegyre felfele eszik 7 litert max az 1.5-os motor. Nemetorszagban autopalyan tempomattal siman birta a 150-160-at is (lehet hogy tudott volna gyorsabban menni de nem probaltam)

Jo, nem egy tuning kocsi de attol fugg mit szeretnel csinalni vele.

Es mondjuk egyes Cliot, egyes Mégane-t (abbol talan meg ketteset sem biztos), illetve semmilyen szerias Lagunat nem vennek. Ugyanez igaz a most kijott Renault-k ra is (Kadjar pl vagy az uj IV-es Clio). Mar tul sok bennuk az elektronika...

Japan kocsik tenyleg jok, viszont ha alkatresz kell hozza a gatyad kifizetheted ra, hacsak bontobol nem tudsz olcsobban hozzajutni...

Ugyanez igaz sajnos a felsobb kategorias nemet autokra. Szuleimnek evekig volt WV Passatjuk, jo volt, jo volt de ha elromlott rajta valami akkor aztan lehetett csengetni...

A csaladnak most Ford Focus van, sok gond azzal sincs.

Nyilvan attol fugg, mit szeretnel. Ha "bontogatni a szarnyaidat" es szaguldozni, akkor nem biztos hogy ezek a megbizhato kisautok a legjobb valasztasok. Ha a biztonsagot valasztanad, illetve azt hogy tenyleg elvigyen A-bol B-be, ne keruljon sokba a fenntartasa es hosszu ideig tudd hasznalni, akkor viszont inkabb tenyleg az itt felsoroltak, Renault Clio, Nissan Micra, Opel, Ford Fiesta...

Suzukiban en sem biznek...

2016. ápr. 12. 13:14
 7/18 anonim ***** válasza:

Fateromnak volt Renault, egy régebbi modell, régebben volt ez, és nagyon sok gond volt vele. Ő mondogatja mindig hogy olasz és francia autót inkább.

Bár ha belegondolok mindkét új opellal is vannak gondok, nem mondanám hogy totál probléma mentesek. Pl. egyik Turbo-s és a turbo vezérlő szelep tönkrement, nem húzott az autó 120 felett, faterom kibalhézta hogy garanciába javítsák.

Lehet egyébként hogy a mostani Renault-k tényleg jók, ez lehet.

2016. ápr. 12. 14:11
 8/18 anonim ***** válasza:
olasz és francia autót inkább ne, ezt akartam írni.
2016. ápr. 12. 14:11
 9/18 anonim válasza:
Egy idoben tenyleg jarta ez a mondas hogy olasz es francia kocsit nem szabad venni. Olaszt szvsz azota se, de a franciak nagyon sokat beleoltek a megbizhatosagba es az innovacioba az utobbi idoben. Persze abbol is szeriafuggo a dolog de az utolso tesztek szerint nemelyik francia kocsi megbizhatobb mint par nemet...
2016. ápr. 12. 18:05
 10/18 A kérdező kommentje:

Nekünk suzuki swift van több mint 10 éves, újonnan vettük és még sose volt szervízben.

A nissan micra nem az én stílusom, a renault már inkább, használtautón meg is tetszett egy megane.

Alapjáraton a német kocsik tetszenek.

A golf vagy a polo sem lenne rossz.

Semmilyen szinten nem értek a kocsikhoz, csak kinézetre állapítom meg, hogy melyik milyen. :D

2016. ápr. 12. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!