Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Féktisztítóval lehet autót...

Féktisztítóval lehet autót takarítani?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a makacs lerakódott koszra, vagy pl 1 kamion tankjára ahova kifolyt a gázolaj meg egyéb szennyeződések. Mire lehet még használni a fék "tisztításán" kívül?

2016. ápr. 10. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
42%

K***a látványos lángszórót lehet belőle készíteni, több méterre elmegy a lángcsóva. Nagy öröm az a műhelyben, mikor a világra rácsodálkozó ipari tanulót ilyennel ébresztjük fel. :-)

Egyébként én a féktisztítót gyors zsírtalanításra szeretem használni: ráfújom, feloldja a zsíros-olajos szennyeződést és le is tolja a felületről. Igaz, a több éves-évtizedes, vastag olajsárral és a ráégett mocsokkal nem nagyon bír, de mondjuk egy gázolajjal megtakarított láncot vagy az olajiszaptól Brigéciollal és egyebekkel megszabadított olajteknőt utolsó lépésként gyorsan és egyszerűen megtakarít annyira, hogy lehessen vele dolgozni, ne csepegjen róla mindenféle olajos rettenet.

2016. ápr. 10. 19:38
 2/7 A kérdező kommentje:
és nem marja a felületet amúgy? Pl kasznira lehet fújni? :D
2016. ápr. 10. 20:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Dehogy marja, nincs abban olyan erős oldószer. Fújhatod fényezett felületre, le is hozza róla a kevésbé problémás zsíros-olajos szennyeződést, de csíkos, foltos marad utána a felület. Jellemzően nem is külső takarításra használjuk.
2016. ápr. 10. 21:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Én például a szélvédőt is ezzel tisztítom belülről. A szélvédő tisztító kendő olyan csíkokat csinált, hogy este nem láttam semmit, mert csillogott. Másnap végigmentem rajta féktisztítós ronggyal és tökéletes :D

Olyan helyekre ajánlott, ahonnan az utolsó csepp olajat is el szeretnéd tüntetni. Tömítések felhelyezése előtt, csavar megragasztása előtt, stb...

2016. ápr. 10. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Olajos szenyneződést jól oldja... :D
2016. ápr. 10. 22:38
 6/7 anonim ***** válasza:
46%
Gumira műanyagra ne nagyon menjen
2016. ápr. 10. 23:48
 7/7 A kérdező kommentje:

az előbb azt írták, hogy mehet kasznira is akár, de az is műanyagból van, nem? Akkor ne, mert marja vagy ilyesmi?

A szélvédőset meg majd kipróbálom, köszi a tanácsot :)

2016. ápr. 11. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!