Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hátrány-e a benzin/gáz üzemany...

Viktorvectra kérdése:

Hátrány-e a benzin/gáz üzemanyag használat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Autóvásárlás előtt állunk és egy benzin/gáz üzemű 2009-es Renault Clio-n akadt meg a szemünk, azonban nem tudjuk hová tenni ezt a benzin/gáz üzemanyagot, éppen ezért szeretnék segítséget kérni, hogy ez előny vagy inkább hátrány egy autón?

Értem persze, hogy a fogyasztás kevesebb meg minden, de igazából arra szeretnék választ kapni, hogy a fenntartása, javítása esetleg drágább-e, vagy a motorra hosszútávon rossz hatással van-e a benzin/gáz?! Illetve az is érdekelne, hogy ha esetleg hosszútávon rövidebb motor-élettartamot generál, akkor valahogy vissza lehet-e alakítani sima benzinesre?

Minden segítséget nagyon szépen köszönünk!

2016. ápr. 9. 12:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Vissza lehet alakítani benzinesre, de semmi értelme, ugyanis ha simán "kifogy a gáz" akkor benzinnel megy, mint az összes többi benzines kocsi. Nem igényel semmiféle átalakítást.

A gáz fogyasztás nem kevesebb, hanem több, de mivel a gáz csak 200 ft nem 330 így még mindig megéri hosszútávon.

A motorra egyáltalán nincs negatív hatással műszaki értelemben, sőt, mivel a gáz sokkal tisztább anyag, mint a benzin, ennek kapcsán sokkal kevésbé kormol és a kenése is optimálisabb még jó is a motornak - feltéve ha egy becsületes gáz-szett van beleszerelve és be is van állítva, nem a szomszéd Pista tákolta bele a legolcsóbb cuccot.

2016. ápr. 9. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Ja igen, a negatív hatások:

- Mivel a gáz égéshője kisebb, mint a benziné ezáltal többet fogyaszt (~10%-al)

- Hasonló okból egy kicsit gyengébb a motor vele, de jó beállítással és jó szettel ez max. 5-10%-ot jelent. Ez nem igazán észrevehető egy 100LE körüli kocsinál

- Rövid utakon benzinnel megy (csak az üzemmeleg motort kapcsolja az elektronika gázra), tehát ha pár km-es rövid utakon használod kb. sosem fogsz gázzal menni

- A rövid utak és a gáz átka, hogy a kipufogógáz tulajdonképpen legnagyobb részben vízpára. És mivel rövid úton nem forrósodik át a kipufogórendszer, a dobban rövid út után megállhat és kicsapódhat a víz, ami dob minőségétől függően 5-10 év alatt szétrozsdásodhat. Nekem az Audimon 12 évet bírt gázzal a hátsó dob.

- Kevés a gázos kút az országban (értelem szerűen ilyenkor mehetsz benzinnel)

2016. ápr. 9. 13:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Benzin/gáz üzemű autót nem vennék. Később, ha el akarod adni a kutyának nem fog kelleni.
2016. ápr. 9. 14:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezzel mondjuk nem értek egyet, mikor én venni akartam gázos kocsit hetekig kellett keresgélnem, mert olyan kevés eladó volt belőle. Pedig sok gázos autó van az utakon, csak amíg jó a vas senki nem akarja eladni mert 25%-ot spórolsz minden km-en...
2016. ápr. 9. 14:16
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget, igazából az, hogy mennyiért tudom majd eladni nem igazán releváns, inkább amiatt aggódtam, hogy a motort esetleg hosszútávon károsítja, de akkor megnyugodtam, még egyszer köszönöm az útbaigazítást.:)
2016. ápr. 9. 19:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Annyira sok hátránya azért nincs, emg már ha ott a elhetőség akkor mér tnem autóznál olcsóbban.?
2016. ápr. 9. 20:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Én írtam, hogy nehezebb lesz eladni. Ha nem számít akkor viszont érdemes lehet. Szakszerűen legyen átalakítva és nincs probléma. E85-re is mondják tönkreteszi a motort, de ha jól van megcsinálva semmi nem lesz. Utóbbi alternatíva már nem érdemes hétköznapi használatra. Gáz szinte minden második kútnál van egyébként.
2016. ápr. 10. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!