Normális az, hogy az autó hosszanti nyomvályúknál jobbra balra beleng?
Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy citroen c5 típusú autót, 225 széles gumikkal, menetstabilizátorral. Ez az első "komolyabb" autóm. 2 számomra fura dolgot tapasztaltam, amit eddigi autóimnál nem és nem tudom eldönteni, hogy normális jelenség e. Az egyik, hogy pl csatornafedélen áthajtva mintha az autó hátulja kicsit jobbra, v balra elmozdul, mintha igazítaná magát..a másikat egy 90-100km/h előzésnél tapasztaltam ,amikor nyomvályús, rossz úton jobbra balra belengett..mindkét esetnél egyenesen haladtam, a kormányon nem tapasztaltam rendelleneset..2016. márc. 30. 14:28
1/5 anonim válasza:
Igen, normális. A hidropneumatikus futómű sajátossága a hajó feeling. A Citroenek futóművét semmilyen más autóéhoz nem lehet hasonlítani. Azért olyan fura elsőre, de hamar meg lehet szokni.
2/5 anonim válasza:
Szedd le róla azt az otromba széles kereket és máris sokat javul a helyzet.
3/5 anonim válasza:
Igen, a nyomvájú ugyanis megvezeti a kereket. Ilyet én is tapasztalok, ha rosszabb utakon közlekedek.
4/5 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat...a kereket nem szeretném levenni, ez a gyárilag megadott legkisebb méret...
2016. márc. 30. 16:01
5/5 anonim válasza:
Semmi gond a kerékkel, egyszerűen amit első is írt, az autó igyekszek korrigálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!