Visszafizetik vagy tovább megy a másik autósiskolához?
Köszönöm a válaszokat!
A tanfolyam árát azt tudom hogy ki kell fizetnem mert ingyenes volt illetve valami regisztrációt is.Szerződést nagyjából futottam át de nemsokára átolvasom újra.
Nem vagyok megelégedve velük több okból....az egyik az az hogy rögtön a forgalomba vitt se rutin pálya ahol gyakorolhatnám a parkolást stb....és már az első alkalomkor kiabált holott nem pénteken a nagy forgalomba kellett volna kezdeni.Valakinek az válik be de sajnos nekem nem annyira.Persze nm mondom hogy nem megy e azért mégis.Megemlítettem neki hogy jó lenne erre közli velem az csak egy betonplacc.Nem érzem magam biztonságba mellette.
"Nem vagyok megelégedve velük több okból....az egyik az az hogy rögtön a forgalomba vitt se rutin pálya ahol gyakorolhatnám a parkolást stb" - ez ma már így működik a legtöbb oktatónál. Miután a rutinvizsga megszűnt, közúton kezdenek a tanulókkal gyakorolni, persze kezdetben csak nagyon gyér fogalmú helyeken, s csak akkor mennek forgalmasabb környékre, ha a tanuló már képes az ottani követelmények megtanulására.
Ez picit faramuci érzetet kelt a tanulóban, mert úgy érzi, hogy neki még sok az, amit csinálnak, de úgy tanul.
Így voltam én is ezzel, meg is kérdeztem az oktatómat, s mondta, ha nagyon akarok, bemehetünk a rutinpályára, de higgyem el, nem leszek előrébb az ottani gyakorlással, szinte időpocsékolás.
Utólag azt mondom igaza volt, de azért ehhez hozzá tartozik, hogy vele valóban olyan helyen gyakoroltunk kezdetben, ahol alig volt forgalom, viszont kezdetektől fogva tudtam hangolódni arra, hogy több felé kell figyelni.
Bármennyi időt töltesz el a rutinpályán, onnan "kiszabadulva" nulláról kezded tanulni a forgalomban közlekedést. Menekülsz a többi közlekedő elől, húzódol le az útról, rossz íveken kanyarodsz - ezeket lehet gyakorolni kezdetektől a közúton, ahol ha ritkán is de valós plusz feladatok lesznek (út szépén parkoló autót kikerülni, jön a másik sávban egy busz, félelem nélkül elhaladni mellette, stb.)
Az oktató viselkedése már lehet valós probléma, lehet egy szigorú oktató jó oktató, de aki kiabálással kezd, az bizony gyanús...
Ugyanis kezdetben még nincs mit vissza követelni az oktatónak, még nem tanított semmit, és nem volt ideje a tanulónak megtanulni semmit.
X óra után, amikor mennek a váltások, képes az autóval megfelelően haladni, kanyarodni az úton, és elkezdődik a különböző forgalmi helyzetekben a szabályos közlekedés tanítása, tanulása... ott már jogosan követelhet is, az sem jó irány, ha "semmi nem baj".
Oktatóváltáshoz, sőt iskola váltáshoz is joga van a tanulónak, ami elvileg díjmentes.
Viszont, ha a tanfolyamon bármilyen kedvezményt kapott, azt felszámoltatják plusz kiadásként (ki kell fizetni).
Az előre befizetett, de le nem vezetett összeget vissza kell fizetni a tanulónak, de ezzel szoktak kekeckedni, még az adminisztrátornak is nyűgös oda-vissza könyvelni, iskolán belüli oktató váltáskor azért egyszerűbb a helyzet, a papírmunka (ugyanis van egy vezetési kartonod, amit a NKH-nál is iktatni kell, nem csupán annyiból áll a váltás, hogy te máshoz ülsz be vezetni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!