Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy közönséges gondozásmentes...

Egy közönséges gondozásmentes autós akkumlátor tönkremegy tőle ha teljesen csontra lemerül?

Figyelt kérdés
Égvemaradt a helyzetjelző több napra... A lithiumos akkumlátoroknak tudom, h nem tesz jót ha ki vanank sütve. Igaz ez valamennyire is a sima autós akksikra? vagy csak feltöltöm ujra és olyan lesz mint volt? köszi

2016. márc. 29. 13:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
43%
Az mit jelent hogy félig fel van töltve? Ha annyira sikerült, hogy az autó beindul vele, akkor a többit majd elintézi a generátor.
2016. márc. 30. 13:10
 12/15 anonim ***** válasza:
30%
Nem, nem.. teljesen fel kell tölteni az autóakkut.. Nem tudhatod hogy mennyit megy vele a kérdező.. Ha csak napi 20km-et, akkor sohasem tudja visszatölteni, és elszulfátosodik az egész.. tönkremegy. Óvatosan feltöltöd, és jó lesz az. Én is jártam már így, s nekem is 2 éves kora körül történt. Igaz én estére szívattam meg magam, és másnap reggel már töltöttem is vissza. Az ólomakku nem szeret mélykisütött állapotban lenni. Olyannyira nem, hogy az a halála.
2016. márc. 31. 18:37
 13/15 anonim ***** válasza:
30%
utolsó voltam.. már 5 éves az akksim, és még semmi baja.
2016. márc. 31. 18:38
 14/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Gondoltam megirom, hogy mi lett a vége.

Fel lett töltve csontra egy normális és müködő töltővel. 13,34V 231A (DIN) inditóáramot mért utána egy akku teszer gép, amit én kicsit keveslek, mert tudtommal hasonlo 45Ah akksiknak magasabb szokott lenni az inditóárama (300-400A között). Viszont az is tény, hogy nemtudom, hogy ennek az akksinak mennyi volt előtte mert sose volt tesztelve vagy mérve... Amúgy azóta, hogy fel lett töltve, csak egyszer használtam kb 20-30 kilométerre, aztán állt a kocsi jópár napot és azóta is pöccre indul. Szóval egyelőre úgytűnik, hogy minden a régi, de kérdés, hogy majd télen mi lesz vele a helyzet. Remélem még azért pár évig el lesz :) Köszi mégegyszer a tanácsokat!

2016. ápr. 6. 23:14
 15/15 anonim ***** válasza:
231 Amperes indítóáram tényleg nem túl sok. Az én 5 éves akkum mutatott majdnem pont annyit. (230A)Miután egyszer télen megtréfált és lemerült csak úgy. Szokták ajánlani az úgynevezett töltés-merítés-töltés ciklust ami nagyon jót tesz az akksinak. Feltöltöd, majd a helyzetjelzővel (max.11V-ig)lemeríted. S utána 1/20-ad árammal, ami 45AH esetén olyan 2A.. visszatöltöd. Időigényes. De megéri. Én nálam már nem vette a töltést és merülgetett januárban. Ezt megcsináltam és azóta is működik. :)
2016. ápr. 22. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!