Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kiderült, hogy az autómon 10...

Kiderült, hogy az autómon 10 éve nem volt olaj, szíj, gyertya, légszűrő csere. Ezek szerint dobhatom ki szegénykét?

Figyelt kérdés

Minden vágyam volt, hogy jogosítvány letétele után megkapom a család legrégebbi autóját amit törötten vett egy kereskedő Németországból, megjavította és eladta nekünk 2003-ba 250.000 km-vel német leinformálható szervizkönyvvel. De az autóba most van 310.000 km 13 év alatt, mindig le volt műszaki vizsgáztatva érdekes módon csak kitámasztókat cseréltek rajta, de a kér olaj,szíj,gyertya cseréket elmulasztották. Az autó üzemel csak hangos a motorja.

Ha most kicseréltetem a főbb cuccokat :) akkor be merjek vállalni vele egy Holland túrát?

Opel Omega A 2000 benzin gyártási éve 1994.

2016. márc. 29. 11:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
Ha 10 éves olaj van benne, akkor kb kuka az a motor. Azonnal csere és átnézetni, aztán kisebb kanyarokra menni vele, ha még lehet. Azzal a Holland túrával csak óvatosan.
2016. márc. 29. 11:47
 2/14 A kérdező kommentje:
Érdekes módon fél év után is "pöccre" indul a autó. ÉS 3 éve volt után töltve valami vacak olajjal. De amúgy ,hogy bírja még 1 évtizedes gyertyákkal ? Azt a 10 éves olajat kb úgy kéne elképzelnem mint a főzött kólát ?
2016. márc. 29. 11:59
 3/14 anonim ***** válasza:
58%
Vegyél motormosó folyadékot, vagy valami olcsó olajat a régi leengedése után töltsd fel vele, járasd meg, majd cseréld le a rendes olajra. Szűrőt is cserélj kétszer! Cseréld ki a benzinszűrőt is mindenképpen!
2016. márc. 29. 12:09
 4/14 A kérdező kommentje:

Steinnberg ! Köszönöm. És ezek után jó lesz a motor ?

0w40-es olaj jó lesz kiöblíteni a motort?

2016. márc. 29. 12:18
 5/14 anonim ***** válasza:
53%
A motor már jó nem lesz, az olajcsere nem javítja meg a motort, de talán elodázza a széthullást. Vidd el egy normális szerelőhöz inkább
2016. márc. 29. 12:24
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

Csere minden , ez mindig szabály ha ismeretlen autót vesz az ember... Lehet 2000 km ezelőtt volt cserélve de lehet nem.

Lehet hogy közbe volt cserélve az olaj stb.. csak arról nincsennek papirok, már sok hanyag tulajt láttam, ugyhogy nem kizárt hogy 10 éves olaj van benne.

Javaslom nézesd át, cserélj ki mindent, vagy cseréltess ki, használd 1000 km-t legalább a közeledbe aztán utána neki vághatsz.

2016. márc. 29. 12:26
 7/14 anonim ***** válasza:
53%

"Az autó üzemel csak hangos a motorja."

Na jah, ez a 10 éves ridegtartás egyik tünete, sajnos a folyamat nem visszafordítható, ha most nagyon vadul elkezdenéd lecserélgetni azokat a dolgokat amiket már régen le kellett volna, akkor is minimum a motor kuka. Nemhogy Holland túrára, de még az ország másik végébe se indulj el ezzel az autóval!

2016. márc. 29. 13:20
 8/14 A kérdező kommentje:
A dugattyúk hangosak csak :(
2016. márc. 29. 13:27
 9/14 Osynho ***** válasza:
49%

"A dugattyúk hangosak csak :("?

Ja, csak a dugattyúk? Akkor semmi para! XD

Nem bántásból, de hadd kérdezzem meg: ki az az autótulajdonos, aki 10 évig nem cserél olajat egy autóban? És miért nem? :/

2016. márc. 29. 17:05
 10/14 A kérdező kommentje:

Tegnapig én is azt hittem minden rendben van az autón, de felnyitottam a motorháztetőt és a olajcserés matricánál 257.000 km- volt feltüntetve, ami azt jelenti, hogy 2008- tehát kb. 8 éve nem írták fel a cserét, eddig mindig leadtuk a autót a szerelőnél majd 4 nap múlva friss műszakival került a házunk elé 2 kitámasztóval a csomagtartóba. De eddig nem esett le, hogy nem volt olajcsere se gyertya se szűrű, se szíjak.

:( most nem tudom mi tévő legyek, nekem 3 hónapon belül kell a járgány, és nem vihetem másik szerelőhöz, ő meg nem tud előbb vele foglalkozni. Az lesz a vége, hogy kénytelen leszek Suzukival kimenni, ami enyhén szólva is kabaré. Bár ami azt illetni megbízható kis autó csak minden kis kavicson amin átmegyek megérzek..

2016. márc. 29. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!