Miért kell a kisteherautókba tachográf?
Figyelt kérdés
Egy Opel Movano lenne a kiszemelt kisteher,de nem értem minek kell bele tachográf.Az autó össztömege 3,5t,vonóhorgos,115LE motor, 6 sebességes váltó.
Ki lehetne szerelni,vagy van valami nagy jelentősége?
Saját célra használnám, hogy indőnkét a családnak A-ból B-be elvigyek dolgokat.(pl költöznek,vagy vettek egy új bútort stb.)
Ilyen tachográf van benne:
2016. márc. 28. 22:29
1/3 anonim válasza:
Magáncélra felesleges, valszeg céges tulajdonban volt eltte és szállítményozásra használták.
2/3 anonim válasza:
Ha utánfutót akasztol rá, és az öszsúlyod 3,5 tonnát meghaladja akkor tachográf kell, valószínű korábban igy használták. AZt nem tudom kiszerelheted-e, szerintem ha nem haladod meg a 3,5 tonnát nem kell használnod, de ennek jobban utána olvasnék.
3/3 Székelyi Zoltán válasza:
Szia! A súly határozza meg hogy tachográfos az autó.Ha össztömegben túlléped a 3.5t kell a tachográf.Szólóban nem kell használnod. Digit tachográfot ilyenkor OUT állásba kell állítani.A mentességet szigorúan leszabályozták idén Április 28-al. Mentes csak a hobbi célu szállítás lehet ami: lakókocsi,lószállító,motorszállító, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!