Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell a kisteherautókba...

Miért kell a kisteherautókba tachográf?

Figyelt kérdés

Egy Opel Movano lenne a kiszemelt kisteher,de nem értem minek kell bele tachográf.Az autó össztömege 3,5t,vonóhorgos,115LE motor, 6 sebességes váltó.

Ki lehetne szerelni,vagy van valami nagy jelentősége?

Saját célra használnám, hogy indőnkét a családnak A-ból B-be elvigyek dolgokat.(pl költöznek,vagy vettek egy új bútort stb.)

Ilyen tachográf van benne:

[link]

2016. márc. 28. 22:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Magáncélra felesleges, valszeg céges tulajdonban volt eltte és szállítményozásra használták.
2016. márc. 29. 00:19
 2/3 anonim ***** válasza:
9%
Ha utánfutót akasztol rá, és az öszsúlyod 3,5 tonnát meghaladja akkor tachográf kell, valószínű korábban igy használták. AZt nem tudom kiszerelheted-e, szerintem ha nem haladod meg a 3,5 tonnát nem kell használnod, de ennek jobban utána olvasnék.
2016. márc. 29. 11:33
 3/3 Székelyi Zoltán válasza:
Szia! A súly határozza meg hogy tachográfos az autó.Ha össztömegben túlléped a 3.5t kell a tachográf.Szólóban nem kell használnod. Digit tachográfot ilyenkor OUT állásba kell állítani.A mentességet szigorúan leszabályozták idén Április 28-al. Mentes csak a hobbi célu szállítás lehet ami: lakókocsi,lószállító,motorszállító, stb.
2016. szept. 3. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!