Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokan miért beszélik tele a...

Sokan miért beszélik tele a nők fejét azzal, hogy nekik kicsi autó kell, az való?

Figyelt kérdés

Én is nő vagyok, sohasem értettem, hogy egy nőnek miért kellene pöttöm autó.

Az első autóm egy Volvo S40 volt, 1.9 dízel.

Egyetem mellett is dolgoztam, így kellett egy autó.Otthon is kaptam egy kis támogatást, így ezt az autót választottam.

Aztán, a Volvot lecseréltem,96-es évjáratú volt, öregecske volt már.

Utána lett egy BMW 320D, (E46).Egy közeli ismerős szerezte nekem.

Most viszont, valami nagyobbat szeretnék, amit kinéztem, az egy A6 (c6) faceliftes verziója.Nagyon csinos és tekintélyes autó.:)

A BMW-t egyébként szeretem, csak az utóbbi időben, sokat kellett rákölteni, rosszalkodik.

A nagy terepjárók is tetszenek, mint a Q7.

Egyszer próbáltam is egyet, egészen jó érzés magason ülni, sokkal jobban rálátni mindenre.

Azok viszont, többe kerülnek.

Én azt tanácsolom a többi nőnek, hogy ne hallgassanak a férfiakra, akik szerint a nőnek kicsi autó jár.

2016. márc. 27. 21:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%
Nem mindig a férdiak beszélik ezt be nekik. Hanem a legtöbb nő ilyen. Ehhez az is hozzájárul, hogy sok nő nem is vezet jól, és akkor könnyebben boldogulnak a kisebb autókkal. De van olyan is, mint például az unokatestvérem: fiatal csaj, volt neki egy kombi A6-os. Férfiakat megszégyenítő módon manőverezte bárhol. Rengeteget ment vele. Aztán el kellett adni. Most egy Ford Ka van neki, kérdem, hogy ez miért? És mondja hogy sokkal jobb vezetni, meg jobban ugrik helyből, meg ilyenek, és jobban szereti mint az Audit. Pedig az Audi 150 lovas volt. Szóval ilyenek a nők.
2016. márc. 27. 21:57
 12/19 Beviz Elek ***** válasza:
51%
Nem véletlenül alakulnak ki ezek a sztereotípiák. Egy kis zsákutcában lakunk ahova elég sok autó szeretne leparkolni. Sűrűn akadnak nők akik megmosolyogtatnak a tudományukkal.
2016. márc. 27. 22:57
 13/19 anonim ***** válasza:
73%

Nyilván felesleges általánosítani, a férfiak közt is rengetegen vannak, akik nem tudnak jól vezetni, parkolni, ésatöbbi. Nem csoda, hisz rengeteg ember vezet, de nem mindenki sokat s bizonyára olyan is akad, aki az átlagnál messze bénább s még gyakorlattal is lassabban jön bele.

De az emberek szeretnek általánosítani, sztereotipizálni (a sztereotípiáknak persze sokszor van alapja, de emiatt mindenkit ugyanúgy kezelni egy csoportban elég hibás dolog), egyesek ezzel élik ki magukat, vannak itt lehetőségek.

Egy nő is vezethet bármit, ha az passzol neki és egy férfi is vehet egy pici Yarist. Főleg, ha nem veti fel a pénz, hypermiler s a dinamizmus és erő nem érdekli, csak kell egy kisfogyasztású valami, amit olcsó szervizelni s elgurul ideoda :).

2016. márc. 28. 00:09
 14/19 anonim ***** válasza:
26%

A nőknek általában az szokott lenni a bajuk, hogy tetszik nekik a nagy autó, csak mikor már vezetni kéne akkor félnek benne, nem tudnak vele parkolni, nem érzik bent ülve, hogy hol kezdődik az eleje éshol ér véget a hátulja.

Neked a leírásod alapján nincs ilyen problémád. Nyugodtan vegyél nagy autót.

(Sajnos a bunkó beszólásokra jobb ha felkészülsz, ha nagy autód lesz. Gondolom nem kell példákat írnom)

2016. márc. 28. 02:15
 15/19 anonim ***** válasza:
13%
lefúlnak, nem gyúl be nekik a motor, vagy begyúl de aztán le is áll nem tellik bele 10 másodperc... parkolásnál bemegy a helyre de kijőni nem tud.
2016. márc. 28. 05:07
 16/19 anonim ***** válasza:
94%
Legtöbb nő ahogy észerevettem amugy sem azzal foglalkozik hogy milyen kocsit vezet, csak menjen el A-ból B-be és kész. Igen kis réteg amelyik foglalkozik a kocsival komolyabban.
2016. márc. 28. 06:48
 17/19 Koaxk Ábel ***** válasza:
23%

Ez megint egy olyan kérdés ahol romlik az amúgy sem túl sok 72%-om, de nem izgat!

Rengeteg női vezetővel találkoztam eddig ismerősi és családi körben is. Meg lehet kövezni, de bármennyire is azt hiszik, hogy tudnak vezetni, nagyon nem!

Mióta én vezetek (15 éve) azóta kb 1 komolyan mondom 1 olyan női sofőr mellett ültem, ahol azt éreztem, ez tényleg, de frankón tudja mit csinál.

Emiatt van ez az előítélet, mert egyszerűen a nők többségének elég az ha csak úgy közlekedik, és mivel ezt a lehető legkisebb autóval a legegyszerűbb ezért ajánlják a legtöbben.

Ha te pont abba az 1%-ba tartozol akivel pozitív volt a tapasztalatom akkor ne vedd magadra.

A legtöbb nőnek nem azért kell nagy kocsi, mert érzi és tudja kezelni, hanem azért mert az a menő még ha tök béna is hozzá, tipikus példa a terepjáró, a plázacicának azért kell, hogy melléd gurulva ott is le tudjon nézni...

Ez lehet, hogy viccnek tűnik, de nem az!

Érdekes módon a városi SUV-ok eladása az egekbe ugrott az elmúlt időszakba, pedig értelme nincs ha csak nem ez...

Most már egy Dacia Duster-ből is "le lehet nézni egy sedanra megvetően" :D

2016. márc. 28. 12:15
 18/19 10 deka farhát ***** válasza:
19%

Ismerek egy csajt, aki a VW T3 Syncroval jobban elboldogul, mint én :)

Igaz, már 16 éves kora óta vezeti (először persze csak szántóföldön, amíg meg nem lett a jogsija). Rosszabb a térlátásuk a nőknek az lehet, de igazából minden csak rutin és igényesség kérdése. Miért írom ezt? Mert az ismerős csajszi is addig gyakorolta a manővereket, amíg többedszerre is tökéletesen nem ment. Térlátástól függetlenül. Azaz tanulható, csak igényesnek kell lennie azzal szemben, amit csinál.

2016. márc. 28. 15:39
 19/19 anonim ***** válasza:
65%
Mindenki olyan autót vesz amilyet akar. Ha nő ha férfi. Csak a 99% magyarság szeretné megmondani hogy a másik ki lehet és mit csinálhat. Váljék egészségedre majd az A6. Annyi mondjuk igaz, hogy az A6-al is lehetnek problémák. Műszaki eszköz, ami elromolhat. Minden autó ilyen.
2016. ápr. 3. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!