Hogy tudom javítani a kocsimon lévő karcolásokat?
Sajnos ezidáig csak nő tulajai voltak az új autómnak, így kapott eleget, de szerencsére inkább a lökhárítók/koptatók vannak siralmas állapotban, ezeket tudom cserélni.
Mivel motorikusan, valamint az utastérben minden megvan csinálva, fél év után belekezdenék a külsőbe.
Igazából a lökhárítón kívül még egy csúnya sérülése van, amit férfiasan bevallok, én okoztam, amikor azt gondoltam, a Polskinak is szűk kapubejárón viszonylag nagy tempóval tükörből betudok tolatni.Hát nem, a kerítés betonpereme felvilágosított.Persze ez sem vészes, talán polírozással(?) megoldható, de nem tudom.A fontos,hogy ha festéket kevertetek a megfelelő színkóddal az elfog e ütni?Mert ez egy 16 éves autó, és félek,hogy itt ott a nap miatt már mattabb, csak nem annyira feltűnő, mint majd a friss festékkel lesz.Az egészet nem éri meg újrafényezni, meg a fényezése nem rossz, egységes teljesen.
Igazából nem értek ehhez, én a motortérben tájékozottabb vagyok.
Nem tudom,hogy miként lássak neki a külső karcoknak, festékhibáknak?Ha nem vagyok teljesen hülye, érdemes belekezdenem, vagy az a biztos, ha szakemberhez viszem?(ezt inkább spórolás céljából kerülném, és bízok magamban annyira,hogy normálisan tudok festeni, de ha azt mondjátok megéri elvinni, akkor természetesen inkább elviszem, csak tényleg semmi ilyen jellegű tapasztalatom nincs)
Mert a panelparkolóban aztán sok szűk kapubejáró van...nem beszélve arról,hogy leírtam, azokat cserélem, de fő a szövegértelmezés.
A másik két választ köszönöm!
A kisebb karcolásokat egy enyhe polírozás eltünteti.
Ha vannak mélyebbek is, akkor még polírozás előtt veszel javítófestéket ugyanolyan színűt mint amilyen az autó. Veszel hozzá nagyon vékonyan fogó ecsetet (ami a javítófestékhez van, az túl vastag). Ezután alaposan lemosod az autót, zsírtalanítod, a wax réteget is eltünteted. Megszárad, utána belehúzol a vékony ecsettel a mélyebb karcolásokba javítófestékkel. A felesleget óvatosan eltörlöd. Száradás után lehet polírozni a kis és mély javított karcolásokat. A horzsolásokat már a fényező tudja megoldani de a kevésbé mély horzsolások is eltüntethetők vagy enyhíthetők az előbbi módszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!