Hogyan kell lassan menni egy autóval anélkül, hogy lefulladjon, vagy leégjen a kuplung?
Igen, ez majd megtanulod a jogsiszerzés keretében.
Egyébként 10-nél nem fullad le a kocsi, nem hogy 20-nál.
Egyesben alapjáraton, sík terepen simán elgurul kb. bármelyik kocsi.
Nekem benzines autóm van, de simán el tudok indulni csak kuplungot használva, és elgurul 1-esben alapjáraton. Cáfolnám, hogy nem lehet ezt. Nyilván ennek parkolókban, meg olyan helyeken van értelme, ahol az ember nem nyomja neki (mert mondjuk út nincs, a talaj meg olyan alattad, amilyen).
"Nekem lefulladással nem voltak gondok, inkább azzal,hogy mikor aszfalton mentem egyszer, nyikorgott a gumi, annyira sok gázt és kuplungot adtam :D"
Hogy lehet sok kuplungot adni? A kuplungot, ha benyomod, akkor pont, hogy nem ér semmit a gázadás, mert ezzel megszakítod a kapcsolatot a motor és a hajtott kerekek között. A kuplungot tényleg telibe szoktuk nyomni, de csak a váltás idejére, utána megtartjuk a fogásponton, majd felengedjük. A gázpedállal pedig finoman kell bánni, nem padlózzuk le ész nélkül.
Amúgy meg szerintem 10-et tartaná alapjáraton 1-esben, 20-at 2-esben. Ha 2-esben alapjáraton rángatna, akkor a haladás sebességétől függően benyomhatod a kuplungot amíg lassítani kell, majd visszaengeded fogáspontra, és pici gázzal együtt visszagyorsítod a kocsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!