Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell lassan menni egy...

Hogyan kell lassan menni egy autóval anélkül, hogy lefulladjon, vagy leégjen a kuplung?

Figyelt kérdés
Voltam vezetni múltkor, még nem kezdtem el letenni a jogsit, csak úgy brahiból elmentünk muterral vezetni egy kicsit. Földúton mentünk és hát konkrétan dakaroztam, ugyanis elég nagy sebességgel, tehát olyan 20-30-al mentem, muter már felemelte a hangját,hogy fékezz,mert fönnakadunk, én fékeztem is(ami egyébként elég jól megy, már, meg a kormányhasználat is:D). Na most nekem az lenne a kérdésem,hogy kell lassan menni egy autóval? Tudom,hogy hülyén hangzik,de úgy akarok menni vele,hogy tartsam a 20-at, vagy a 10-et anélkül,hogy lefulladna a kocsi.

2016. márc. 22. 17:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Ezt mondjuk ha normálisan elkezded a jogsit akkor meg fogod tanulni. De rendkívül bájos, hogy már tudsz fékezni és még a kormányt is tudod forgatni, csak így tovább.
2016. márc. 22. 17:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszi :D Úgy értettem,hogy anyum 24 éve vezet és mondogatta,hogy jó volt jó volt, bekanyarodtam egy utcába, onnan csináltam egy Y-t, és azt mondta,hogy érzem azért,hogy mennyit kell fordulni, stb. Egyébként a tolatásnál is az volt a gond,hogy nagy lendülettel mentem.
2016. márc. 22. 17:47
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

Igen, ez majd megtanulod a jogsiszerzés keretében.

Egyébként 10-nél nem fullad le a kocsi, nem hogy 20-nál.

Egyesben alapjáraton, sík terepen simán elgurul kb. bármelyik kocsi.

2016. márc. 22. 17:48
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Azt úgy hogy faragsz még egy kicsit a (fa)lábadon. Na, viccet félretéve, nyilván nem nyomod a gázt mint süket a csengőt, illetve minél kisebb fordulaton megtanulsz elindulni, persze mindenféle rángatás nélkül, mert az árt a technikának és emellett kényelmetlen is. Ha nagyon lassan kell menni akkor nem váltasz fel kettesbe, hanem hagyod egyesben a váltót. Dízelnél ez elég egyszerű feladat egy benzinesben azért viszonylag sok gyakorlást igényel olyan finoman kezelni a gázpedált hogy ne bakkecskézzen az autó.
2016. márc. 22. 18:09
 5/13 A kérdező kommentje:
finomkodáson még lesz mit gyakorolni :D Nekem lefulladással nem voltak gondok, inkább azzal,hogy mikor aszfalton mentem egyszer, nyikorgott a gumi, annyira sok gázt és kuplungot adtam :D
2016. márc. 22. 18:33
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
Gondolom neked is mondták azt a hülyeséget, hogy nem szabad 1-esben menni a kocsival. Namármost pedig ilyenkor 1-esben kell menni. És ha úgy van, akkor nem is kell gázt adni, hadd guruljon alapjáraton (fog menni, bármilyen autó). Sőt van olyan extrém eset, hogy még az 1es alapjárat is túl gyors, ilyenkor már nem fék kell, hanem simán kinyomod a kuplungot, és hagyod gurulni egy kicsit.
2016. márc. 22. 22:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A logikát abban nem értem, hogy gyorsan mentél és attól tartott anyud hogy fennakadtok... az inkább lassan esik meg gyorsan menve max leszaggatod a kipufogót vagy az olajteknőt. :D
2016. márc. 22. 22:40
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

Nekem benzines autóm van, de simán el tudok indulni csak kuplungot használva, és elgurul 1-esben alapjáraton. Cáfolnám, hogy nem lehet ezt. Nyilván ennek parkolókban, meg olyan helyeken van értelme, ahol az ember nem nyomja neki (mert mondjuk út nincs, a talaj meg olyan alattad, amilyen).

"Nekem lefulladással nem voltak gondok, inkább azzal,hogy mikor aszfalton mentem egyszer, nyikorgott a gumi, annyira sok gázt és kuplungot adtam :D"

Hogy lehet sok kuplungot adni? A kuplungot, ha benyomod, akkor pont, hogy nem ér semmit a gázadás, mert ezzel megszakítod a kapcsolatot a motor és a hajtott kerekek között. A kuplungot tényleg telibe szoktuk nyomni, de csak a váltás idejére, utána megtartjuk a fogásponton, majd felengedjük. A gázpedállal pedig finoman kell bánni, nem padlózzuk le ész nélkül.

Amúgy meg szerintem 10-et tartaná alapjáraton 1-esben, 20-at 2-esben. Ha 2-esben alapjáraton rángatna, akkor a haladás sebességétől függően benyomhatod a kuplungot amíg lassítani kell, majd visszaengeded fogáspontra, és pici gázzal együtt visszagyorsítod a kocsit.

2016. márc. 22. 22:57
 9/13 A kérdező kommentje:
Az mennyivel jobb,hogy leszaggatom a kipufogót? :D max annyival,h jobb hangja elsz :D A sok kuplungot úgy értettem,hogy hirtelen engedtem ki és elkapart :D
2016. márc. 22. 23:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem írtam hogy jobb lenne, azért volt ott a. " :D "
2016. márc. 22. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!