Ezres Swiftre fel lehet tenni 15-ös alukat?
Eddig gyári kerekek voltak rajta, de apámnak lenne 4 db 15-ös felnije 195-ös gumival, azt mondta odaadja, mert csak komolytalan cigányok akarták megvenni tőle, és elege lett.
De nem vagyok benne biztos,hogy befér a Swift alá, de nem is ez a fontosabb, sokkal inkább aggaszt,hogy mennyire gyilkolná a motort?Mert így sem egy erőgép, gondolom a fogyasztást is megdobná, de nem szeretnék kínlódni.Nagyon szép aluk, 100 ezret érnek az agy és a lyukosztás megfelelő, sajnálnám ha nem tudnám feltenni.
Tapasztalatok,vélemények?
A gyári R13, de ennél többet most hirtelen nem tudok, ráguglizni meg lusta vagyok.
A gumik nem magasak, inkább szélesek 195/50 ha jól emlékszem, tehát a széltében való beférésben kételkedem.
De akkor a motort nem nyúzná meg ez a kerék, elmegy vele a kocsi?
81-es kommentet ajánlom, pedig itt 1,3-asra raktak fel... Ott egy litert fogyasztásbban meg érezhetően rosszabbul megy. Akkor lenne értelme?
Annyiban helyesbíteném az előttem szólók nyilatkozatait, hogy a fogyasztás ez esetben a szélesebb abroncsok okozta nagyobb gördülési ellenállásból kifolyólag keletkezik.
Én (szintén Swift tulajként) csak azért nem ajánlanám az általad említett szettet, mert még a gyári 13"-os felniken is elég alacsony az abroncsok falmagassága (persze ez esetben még van lehetőség magasabb falú gumikat fölszerelni), amit a nagyobb felnik lévén kompenzálandó még kisebbre kell cserélni, hogy ne reszelje le a kerékjárati íveket, így egy véletlen padkázásnál, vagy pocsolya alatt meghúzódó kátyúnál sérülhet az abroncs, vagy akár a felni is.
Persze azt is hozzátenném, hogy én mindig csak 13 colos felniket használtam a gyári futófelületű (tehát 155 milliméter széles) abroncsokkal, így a tapasztalati része a dolognak erősen hiányos.
A Swift nem egy HONDA Civic, és ezt sokan nem tudják elfogadni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!