Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezek mind komolytalan vevők,...

Ezek mind komolytalan vevők, vagy talán érdemes elgondolkoznom azon amit mondtak?

Figyelt kérdés

14 napja hirdetem az autóm, a kocsi 20 éves, 400 ezer forintért raktam fel.

A többi autóhoz képest lőttem be az árat, és bár nem sürgős az eladás, de azért ha úgy van engedek belőle.

Eddig 3 érdeklődő volt, 2 el is jött.

Egyik sem próbált telefonon alkudni, egy-két kérdést tettek fel, és mind a kettő megjelent 1 órán belül.Ez idáig szimpatikus volt.

Aztán furcsa mód mindkettő olyan felületes vizsgálta át az autót.Nézték a rohadást, beindították a motort, de igazából ennyi.Hogy hengerfejes e vagy bármi meg se nézték, és bár én sem vagyok nagy autószakértő, de a lényeg,hogy alaposabban átnéznék egy ilyen korú/árú kocsit is.

Az első vevő ki is próbálta, majd elővett 290 ezer forintot, hogy ennyit adna, most azonnal el is vinné.

350-et mindenképpen szeretnék érte, vagy meg sem éri eladnom, akkor teljesen jó második autónak.

Szóval ez annyira karcsú volt,hogy nem tudtunk megegyezni, ráadásul a tag kereskedő volt, úgyhogy itt a haszonszerzés volt a cél.

A második érdeklődő ennél már kicsit mókásabb volt.

Ő sem nézte át nagyon a kocsit, 10 perc után rátért,hogy adna 250-et DE mégsem mert ugyan ilyen autója van, kevesebb hibával, és ő azt vette 250-ért. (ebben az árkategóriában nincs a használtautón ez a típus)

Mosolyogtam rajta, aztán mondtam,hogy ezt azért ne gondolja komolyan.

Majd mondta,hogy neki ez a kocsi tökéletesen megfelelne, de a sebváltó fej kezd szétjönni, és mivel ő csak eredeti alkatrészt vesz bele, az rögtön egy 10-es, és ez a legkisebb hibája, ennél csak komolyabbak vannak.Mondtam neki,hogy barátom, 20 éves a kocsi.Igen,igen tudja, de 250-ről indít, és mivel az ő autójánál ez rosszabb, így 250-ről kezdené az alkut, mondja e,vagy köszönjünk el?

Már csak a kezemet nyújtottam, és megköszöntem,hogy eljött, az ajánlatát nem tudom.

Most először adok el autót, tehát nekem ez még új, nem vagyok hozzászokva.

Mivel láttam,hogy mások is írtak ki hasonló kérdést az eladandó autójukkal, gondoltam én is leírom a történetem, valamint megkérdezném, hogy szerintetek érdemes e átgondolnom azt amire utaltak a hatalmas alkuval?Ergo,hogy túláraztam a kocsit, és nem ér ennyit, mivel nincs aki megadja?

Vagy ezek komolytalan emberek voltak, és nem is érdemes velük foglalkozni?Ámbár 14 nap alatt 2 személyes megtekintés már nem rossz a mércémmel, de ha 2 hét múlva is meglesz, lehet levinném egy 370-re.

2016. márc. 20. 17:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nyugi, nem kell elkapkodni.

A két hét az semmi. Majd jön egy normális vevő előbb-utóbb.

Ha kisüt a nap, akkor majd az eszükbe jut az autóvásárlás.

Ne feled, hogy neked pontosan elegendő, ha csak egyetlen vevőd lesz rá.

(A többi csupán nézelődő vagy nepper.)

2016. márc. 21. 11:40
 12/17 anonim ***** válasza:

Azt nem értem miért jönnek el ha ennyire ár alatt próbálkoznak ? egyébként tudom egy próbát megér nekik, nekem egy puch motorral van egy tanulságos történetem, feltettem 110 ezerért, jött egy tag, azt mondta ad 50 ezret érte, mondom ember, ezért kár volt eljönnöd, felment 60 ezerre, mondtam viszlát, felhivott , hogy ad érte 70 ezret még haza fele. Na mennyiért adtam el, 2 hónap hirdetés után, osztrák oldalon 350 euróért hirdettem és elvitték 330 ért :). Tanulság türelem kell minden eladáshoz, nem tudom milyen autó, hirdetést megoszthattad volna, sokszor az ember a saját tulajdonát túl magasra értékeli, de néha érdemes várni. Eladtam már ezt azt, volt amire fél évet vártam, de jött fél év után akinek pont az a fűrész kellett az asztalos műhelyébe ami nekem volt !

Egyébként a kereskedővel simán érdemes lett volna alkudozni, szerintem ő 330-350-ért elvitte volna...

2016. márc. 21. 14:07
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem szeretném belinkelni, mert az igaz lehet,hogy a saját tulajdonunkat túlértékeljük, de az is,hogy mindenki mindent hugyért-szarért akar, és nekem azt elég élőben hallgatnom a személyesen megjelenőktől.Kép alapján amúgy sem tudjátok megállapítani,hogy milyen a kocsi, és maximum megsért valaki.

(így típust sem írok, mert az alapján a hülye is megtalálja fél perc alatt)

Egyébként a kereskedővel ment az alkudozás, de azt hitte,hogy menni fog az 290-ért, és mondta is,hogy hívjam,ha meggondolom magam, de nem.

Ha minden kötél szakad, akkor 320, de azt megbánnám, úgyhogy egyenlőre 350 körül van az alja.

A 400 valóban sok lehet, de így is a harmadik legolcsóbb, és van még 15 ilyen, úgyhogy annyira rosszul nem lőhettem be.

2016. márc. 21. 16:26
 14/17 A kérdező kommentje:

Ma megint idejött egy ratyi, az elsődleges autóm pedig reggel nem indult.

Ezek után levettem a hirdetést, és már nem eladó a kocsi.

Kell egy második autó, és marhára felhúzott a mai vevőjelölt, úgyhogy én befejeztem az autóeladást.Nincs hozzá idegem, majd inkább beadom egy kereskedésbe ha már tényleg nem kell, hugyért szarért ott is megveszik, és legalább nem kell várnom.De egyenlőre marad.

2016. márc. 21. 21:14
 15/17 anonim ***** válasza:

Az a tuti.

Add be kereskedésbe sz.rét- h.gyért.

Ennyi erővel odaadhattad volna a neppernek annyiért amit kínált és már rég letettél volna a dologról.

Az emberek balgasága miatt élnek meg az ilyen semmirekellők mint autónepper vagy ingatlanközvetítő.

Hogy hülyének nézik az embereket? Talán van is rá okuk.

Aki béna hozzá, hogy eladjon egy autót annak az kerüljön pénzbe, így müködik a világ.

2016. márc. 21. 21:29
 16/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom mit nem lehet megérteni, de leírom még egyszer:

Egyenlőre megtartom.

2016. márc. 21. 21:31
 17/17 anonim ***** válasza:

"Azt nem értem miért jönnek el ha ennyire ár alatt próbálkoznak ?"

Valószínű azért mert az ár jóval fölötte van a reálisnak.

Tavaly a Swiftemet délután 5-6 óra körül tettem föl,néhány oldalra,másnap délelőtt 10-kor már alá volt írva az adásvételi,úgy,hogy egy fillért nem engedtem.Ilyen az mikor eladni szeretnéd az autót ,nem árulni.

2016. márc. 22. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!