Ez mégis milyen alkudozási technika?
A garázsban sínylik nagyapám ezerötöse , amit sajnálok, így meghirdettem, hogy valaki foglalkozzon vele.
Természetesen nem tökéletes autó, foglalkozgatok vele, de mindig csak másodlagos,harmadlagos.Pl. az olaj folyt, azt megcsináltam rajta,meg a hóban járattam egy kicsit, de többnyire áll.
Jön az ember, amúgy szimpatikus.Azonnal leszólja a hibáit, (várható volt) talál rajta olajfolyást, (a szervizből megvan a számla, de sebaj, és garantáltan nem folyik) tehát talál, és kitalál hibákat, hallgatom, egyhangúan védekezek néha, de had mondja.
Kipróbálja, el van ájulva, szuper jó kocsi, imádja, kell neki.
Ad érte 180-at.
Mondom, annyit én is adnék érte, de próbáljuk meg 280-ért.Nem, 200.Kizárt, 260 az alja.Neki kell, de 220 a maximum.Mondom jól van, itt vagy van pénzed is látom, csak neked, de nem szívesen 250-en.
Nem, neki tényleg 230 a maximum.
Sajnos a 20-as miatt nem tudtunk megegyezni, így elköszöntünk.
Tudom, csak egy 20-as, csak én már 50-et engedtem, 70 az sok.(még az 50 is)
Hiába Lada, meg hiába annyi idős amennyi, biztos van aki a 300-ad is megadná érte, teljesen jó veterán alap, mindene gyári.
Csak ilyennel még nem találkoztam,hogy jól leszóljuk, aztán agyon dicsérjük, és végül otthagyjuk....
Ne foglalkozz hülyékkel. Nem fogod megérteni őket.
Ha százalékosan nézed, közel 20- at engedtél. Az nem kevés. A leszólás meg a legózsdibb alkutrükk.
Én már úgy hirdetek autót (is), hogy a megadott ár a lejobb ár amiért odaadom, alku nincs.
Pont ezért mert rühellem az ostoba alkudozást valami tahóval.
Kevesebben hívnak de aki jön az jó eséllyel elviszi.
Ne foglalkozz vele, vannak ilyen notórius alkudozók. Van aki nem is látta a kocsit, de már az első telefonhívásnál elkezd alkudozni, hogy csak ennyit meg csak annyit ad érte. Az ilyenektől szépen el szoktam köszönni és leteszem a telefont.
Amúgy nekem is van egy első tulajtól örökölt 1200-esem. Az idejének a nagy részét a garázsban állással töltötte. Minden rendben van, gyári és működik. Még nem hirdettem, mert 50-60 ezerért elkótyavetyélni nem akarom. De ha valaki 200-at ajánlana érte, azonnal a kezébe csapnék. Sajnos ezeknek a gépeknek nem sok ma már a használati értéke, tényleg csak fanatikusok veszik. Az tény, hogy a két körlámpás ezerötös ritkább, ezért talán valamivel nagyobb az érzelmi értéke.
Kicsit off:
Imádom a ladákat, de 280-300ezer nagyon sok egy olyan darabért, amivel van gond bőven. Nézz körül a hahun, 300ért elég patent darabok mennek. Na mindjárt írok a másik kérdésedre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!