Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a Smart...

Mi a véleményetek a Smart autóról?

Figyelt kérdés

Nos, most egy régi Swiftem van, de nem tudom megszokni a méreteit és hatalmas ívben kanyarodok ( hasonlóan mint egy teherautós ) nem érzem parkolásnál a elejét se a hátulját. Először elgondolkodtam, hogy átveszem a Opel Omegánkat, de beleültem és el se mertem indítani mert egy hatalmas autó számomra és nem tudom mi lenne velem pl. egy kis utcába. Ezért arra gondoltam ,hogy vásárolok egy Smart-ot kicsit se érdekel, hogy csajos autó, se az, hogy a kiszemeltem egy piros 0.6-os cucc, a lényeg, hogy ne legyen nagy mert nem tudom egyszerűen még a Suzuki méreteit se megszokni.

Hosszabb akár 500 kilométeres távokra is lenne használva a autó majd a nyáron autópályán. Szerintetek ennek tudatba még kacsingassak a gépjármű felé?

2016. márc. 15. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Szerinted a 600 köbcentis autó hogy bírná az autópályatempót? Még a 90-et se tudja szenvedés nélkül tartani. Ezek városi autók, nem autópályára valók. A Swift is egy elég kicsi autó, és szerintem sokkal gazdaságosabb lenne megtanulni manőverezni egy ilyen méretű autóval, mintha vennél egy újat. Akár egy oktatóhoz is elmehetsz.

Nem kell kamionívben kanyarodni, ha először nem megy, akkor keress egy kevésbé forgalmas helyet, és ott gyakorolj, hátra is nézhetsz, hogy mennyire van közel a padkához a hátulja. Parkolásnál is lehet ilyet, kiszállsz, megnézed, hogy mennyire vagy közel a másik autóhoz, vagy bójához, ha azzal gyakorolsz, és visszaülsz, legközelebb már tudni fogod, hogy meddig mehetsz.

2016. márc. 15. 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Nekem az a véleményem róla, hogy nem autó.
2016. márc. 15. 11:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Smart az egy kis női bevásárló autó. Semmi több. Autópályán felejtsd el, főleg ilyen 500 km-es távra... Bár ismerek olyat, aki így használja. Szerintem nevetséges.

Egy viszonylag nagyobb autó pl. 2005-ös swift se nagyobb sokkal... Max fél méter. Mi ebben a zavaró? Ugyan úgy kell vezetni.

2016. márc. 15. 11:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj,de aki egy swifttel nem tud mit kezdeni,az inkább ne is üljön autóba!

Azt meg remélem hogy a kérdéseddel csak trollkodni akartál.....egy smarttal 500km-et pályázni...no comment!

2016. márc. 15. 12:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Van pár gond vele, az egyik, hogy két személyes, a másik, hogy csomagtartó is lényegében nem létezik. Akinek csak városba kell, munkába járni, az vegye meg, mindenki más: nem.

Legtöbb márkának van kis autója, nézzél körül: fiat 500, ford ka, suzuki alto, opel corsa, stb stb.

2016. márc. 15. 13:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor tanuljam meg a Omegát vezetni... oké. Köszi a válaszokat.
2016. márc. 15. 15:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Így van, szerintem is csak gyakorlat kérdése, hogy megszokd a mostani autód.

A Smart egy városi rohangálós kisautó. Pályára, de még városhatáron kívüli országútra sem való. Nem arra találták ki. Arról nem is beszélve, hogy mi történne, ha 50km/h-nál nagyobb sebességgel ütköznél vele. Gyűrődési zóna nulla. Az meg csak szubjektív vélemény, hogy milyen röhejesen néz ki. Még a Swift is sokkal szebb nála.

2016. márc. 15. 15:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Egyszer amikor vittem szerelőhöz a Swiftet akkor elém került egy Smart, én 110-ez mentem, ő kicsivel gyorsabban, szóval bírják szerintem a gyorsabb sebességet, én 1.3-as Swiftem azért nem nagyon bírja vagyis inkább akarom gyorsan hajtani mert 11 éves gumija van és zavaró a rezegő ablak 90 felett. Omegánál nincs ilyen gond, egyszer vittek vele 140-nél még húzott rendesen, pedig nem mai darab és a dugattyúk is felújítást igényelnének. :)
2016. márc. 15. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!