Ennyit számít a légellenállás?
Hali
Láttam egy netes tesztet ahol egy új Clio-t teszteltek,autópályán mondták,hogy -2 ,-3 liter fogyasztás csökkenést ellehet érni egy kamion mögé be gubódzva ,és tényleg -2.4 literrel kevesebbet mutatott a fogyasztásmérő.
Így van, hisz sok más mellett ugyan, de a légellenállás a leginkább lassító tényező. Csak a kamionos nem fog neked örülni, mert az ő fogyasztása meg annyival nő amennyivel a tied csökken.
Plusz, nekem legalábbis nagyon zavaró, ha hosszútávon nem látok ki mögüle, és többnyire az ilyesmi fékút szempontjából sem valami biztonságos.
Tényleg ennyit számít, de én nem szívesen mennék féktávon belül.
Suhanc koromban biciklivel mentem gyakran pótkocsis traktor mögött szinte nulla energiával 40 km/h-val. Szélárnyék, plusz valami szívóhatás is van a járművek mögött.
#3- as:
Ezt kifejtenéd?
"Csak a kamionos nem fog neked örülni, mert az ő fogyasztása meg annyival nő amennyivel a tied csökken. "
Bocsi, én tudtam rosszul, beleestem abba a hibába, mint itt a kérdező, vagy az 5. válaszoló.
3. voltam
Valamennyit persze számít, hogy kisebb a közegellenállás. Én furgonok mögé szoktam beállni, amik nem 90-nel csammognak, hanem mennek 130-140-et pályán. Ez nekem is pont jó sebesség. Persze nem mászok a seggükbe, olyan 50m távolságot tartok, hogy ha fékezni kellene legyen hely, meg őket se zavarjam. És így is egy fél liternyit lehet spórolni.
Azt a 3 litert túlzásnak tartom. A dízelem ami 90km/h-val beéri 4,5 literrel, nem hiszem hogy hirtelen 1,5 litert fogyasztana. Egy szívó benzines autónál, ami fogyaszt 7-8 litert talán elképzelhetőnek tartok több liternyi csökkenést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!