Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó karosszéria fóliázásra...

Autó karosszéria fóliázásra használt fóliát lehet venni hogymagam rakjam fel? Motorra kell. És ha lehet venni akkor hol?

Figyelt kérdés

2016. márc. 14. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet. Netről vettem. Keresőbe beírtam.
2016. márc. 15. 01:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Avery fólia:

[link]

MacTac fólia:

[link]

A mactac-et nyugodt szívvel ajánlom. Egy kicsit ugyan drágább, mint a társai de elég jó minőséget hoz. A közepes élettartamút linkeltem be neked. Elég sokat használtam, többet bír, mint amit írnak rá (4-5 év), de azt nem tudom, hogy mennyi a vége. Van amelyik már 8 éve szaladgál az úton és még mindig a helyén van.

2016. márc. 15. 04:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ezt a mactac ot nem lehetne valahogy kérésre kissebb méretbe rendelni? mert nekem nincs szükségem 50 méterre
2016. márc. 15. 09:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Régebben lehetett méterre is venni, de úgy látom az már nincs. 5 méterest találtam az oldalon ( [link] de egy motorhoz az is elég sok.

Nincs a közeledben egy dekoros cég? Egyszerűbb lenne tőlük megvenni a fóliát.

2016. márc. 15. 09:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Nincs a közelembe. Az 5 méteres is oké. :) és ezt hajszárítóval kell feltenni? az lenne jó mert ugy nem tud gyűrődni. Vagy ez oda ragad?
2016. márc. 15. 10:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez a kinti hőmérséklet még nem nevezhető optimálisnak ehhez a munkához. Mindenképpen javasolt a hőlégfúvó használata. (Nem, a látszat ellenére az nem hajszárító, amit használnak ehhez.)

gyártását tekintve két féle fóliát különböztetünk meg. Ez, amit linkeltem sík vagy enyhén ívelt felületre (pl. motorháztető) ajánlják, de azért fel lehet azt tenni durvább felületre.

Ha nem akarod, hogy egyből odaragadjon akkor nedvesítsd meg a felületet (és akár a fólia ragasztóját is). Ehhez kis kézi permezetőt (pl ablaktisztító) szoktunk használni.

A rásimításhoz használhatsz sima műanyag lapot is, de javaslom, hogy egyúttal rendelj olyan simítót, aminek az egyik oldala filccel van bevonva. Ez nem karcolja össze a fóliát.

2016. márc. 16. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!