Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyenek az alábbi autómosási...

Mex11 kérdése:

Milyenek az alábbi autómosási módszerek?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=bJBhlfJdptw

https://www.youtube.com/watch?v=9TH7N2sIk38

https://www.youtube.com/watch?v=Dd2jXH04v64

Ezek a magasnyomású mosók nem károsítják, karcolják a fényezést?

2016. márc. 13. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Karcolja a fényezést??? Mi? A víz molekula??? Én mindig is magasnyomásúval mostam az autót és soha semmilyen negatív észrevételem nem volt.
2016. márc. 13. 23:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is azzal szoktam mosni, de azt mondják nem annyira jó a kocsinak(elvileg csak az rossz, ami túl nagy erővel nyomja a vizet).

A legbiztosabb módszer kicsit időigényesebb is. Bevizezed a kocsit mindenhol, fogsz 2 vödröt, az egyikben autósamponos víz, a másikban tiszta víz legyen. Mikroszálas ronggyal kell végigmosni az autót, akkor semmi sem karcol meg semmit. A végén leöblíted, és egy bőrdarabbal áttörlöd az autót.

#1 Nem a vízmolekula karcolja a festést, hanem a mosószer, ami a vízben van.

2016. márc. 14. 07:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Mikor én ilyen magasnyomásúval mostam/mosattam, soha nem lett makulátlanul tiszta az autó. Mindig voltak kis zugok, ahol itt-ott maradt a koszból. Ez inkább csak az ilyen nagyjából lecsapatásra jó szerintem.

Ezért inkább én is a vödör + szivacs módszert szoktam választani és itthon kézzel szép aprólékosan lemosom. Sokkal elégedettebb vagyok a végeredménnyel és eddig soha nem karcoltam össze.

2016. márc. 14. 08:57
 4/5 anonim ***** válasza:

3-asnak igaza van, magába a magásnyomású mosó nem jó, ezért kombinálni szoktam azokat amiket eddig mondtak, mégpedig:

1. Magasnyomású mosóval benedvesítés, (ha esetleg sáros, akkor a sár lepucolása)

2. Mosókesztyű + meleg samponos vízzel átmosni kézzel

3. Magasnyomású mosóval leöblíteni.

4. Speciális nedvszínű ronggyal szárazra törölni, küszöböket, ajtók alját külön mosni, szintén szárazra törölni.

Eredmény általában tökéletes. :)

2016. márc. 14. 23:34
 5/5 anonim ***** válasza:
A magasnyomású oda is benyomja a vizet ahova amúgy szinte soha nem jutna be víz. Lámpákba üregekbe. Én sima slaggal szoktam mosni. Vagy ha kúton mosom akkor távolról hogy ne legyen erős aztán átkefélem autókefével meg kis viaszkos samponnal és újra a szórófejjel lemosom róla a mosadékot.
2016. márc. 18. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!