Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért búg az autó 50-80km/h...

Miért búg az autó 50-80km/h között?

Figyelt kérdés
Opel Astra H 2005 Z17DTL. A jelenség, menet közbe búg az autó eleje.. elvittem szerelőhöz aztmondta kerékcsapágy. felemelte megpörgette mind a 4 kereket semmi. Utána azt mondta hogy az új guminak van ilyen hangja ahogy töri a levegőt. Mondom és a téli guminak is ez a baja? (elég kopott már). Szerintem nem ez a baja de nem akar vele foglalkozni. Én váltóra tippelek.Difi vagy féltengely csapágy..szerinte nem. végül ugy jöttem el, hogy ugyan ugy bug és bemesélem magamnak... Mellesleg szerintem köze lehet egy másik jelenségnek ehhez: amikor váltok az első 3 sebességnél csattanást kattanást hallok előről.. szerintetek?

2016. márc. 13. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Töri a levegőt? Szólj szakértelem :D

Vidd el egy normális szerelőhöz.

2016. márc. 13. 13:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Valószínü vàltò vagy difi.Nekem 1.3asom volt h astraba.Ugyanez a búgó hang.Felemeled aknán,Megpörgeted 70-80Kmh ig,és hallani honnan jön a hang.

Nekem 100000km nél kezdte.Nyáron kicsit halkabb volt,télen hangossabb.Elég költséges egy vàltófelujitàs,úgy döntöttem addig hajtom míg széy nem esik.250ezerrel adtam el az autót,az eredeti vàltóval.

Kb 50ezrenként ellenôriztem a vàltóba az olajat,nem e szürkül a fémreszeléktõl,de semmi.

2016. márc. 13. 15:28
 3/6 A kérdező kommentje:
elvileg a felújitás drágább mint ha szerzek bontóból egy F17-es váltót. Lehet az lesz...
2016. márc. 13. 17:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Csak mondom,hogy a váltó úgy jön ki a h ból,hogy motorbölcsö leszed!Ha ennyire szét van szedve,érdemes kettôstömegüt,kuplungot,stb cserélni.potom 250ezer a szett.Plusz a bontott vàltó.(ami lehet hogy elmegy 20ezret)engem ezek az aprósàgok tartottak vissza a vàltócserétôl,gondoltam megvárom míg meghal.Aztàn nem halt meg.

Szerintem jobb a felujitott.Felujítottan ha jòl emléxem 250et mondtak a vàltóra,de nem vagyok benne biztos.Igaz nekem 6os volt.Nézd meg az olajat,ha nem szürke,akkor elvileg nincs mehanikai roncsolódás,pl csapàgy persely stb.

2es voltam

2016. márc. 13. 18:42
 5/6 DobosTibor válasza:

Szia! 2007 H-m van, érdeklődtem picit. Váltó lesz, vagy ha alacsony fordulatról gyorsítva picit ráz is a hang mellé akkor sajna a kettős tömegű lendkerék is okozhatja a problémát. Komoly szerelőt keress, bár az ritka!

Üdv, Tibi

2016. márc. 14. 08:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom. Nincs benne kettostomegu. Ez a motor az elso H astra motor. Ami meg a G be is volt.
2016. márc. 14. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!