Elromlott az autón az ablakmosó szívattyú, vettem újat, de egy szélvédő mosásakor miért töröl elől-hátul?
Tehát a probléma az volt, hogy előlre nem spriccelt.
Vettem új motort, ebben 1 motor viszi előlre-hátra, nem külön motor van rá.
Beraktam az újat, ezzel csak előre spriccel, viszont törül elől-hátul, akár az első, akár a hátsó mosót kapcsolom be.
Visszacseréltettem már egy alkatrészt, mermondom biztos hibás, na most két lehetőség van: vagy a másik új is hibás, vagy nem cserélték ki, mert ugyan abba a dobozba kaptam vissza, mint az elsőt.
Esetleg valami más oka lehet a jelenségnek?
Ha a gyári motort rakom vissza, akkor nem töröl elől hátul, viszont ugye csak hátra mosat.
Egyébként hyundai accent 1.3 2005
Csak tippelek, hogy nem szivattyú gond lesz. Az egy szivattyús ablakmosók forgásirány váltással működnek. Aszerint hogy merre forog a szivattyú, vagy elöl vagy hátul mosnak. Ezzel együtt indul a megfelelő ablaktörlő is. Ha neked hátul mos, akkor az egyik irányba forog, tehát a szivattyú jó, csak a vezérlésével van gond.
Én kipróbálnám simán egy vezetékkel az akksiról.
Szerintem.
Ezt hogy érted?
Ugye 3 vezeték megy a motorra. 1-1 pozitív, meg ugye a test.
Testet rákötöttem a motorhoz testre, adtam a másik kettőnek pozitívot. A hátsó ment szépen, az első csak kínlódott, pont mintha bentről a kapcsolókkal vezérelném. Azért nem értem, ha rákötöm az "új" szívattyút, miért töröl elől is hátul is, mert nem a szívatyúnak kéne vezérelnie a törlőket. Legalábbis ha nincs rákötve szívattyú, és meghúzom a mosót, akkor is töröl, de ugye csak amelyiket bekapcsolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!