Mi károsodhat az autón ha sokszor leállítom és elindítom?
Figyelt kérdés
Elsősorban a futárokra gondolok, akik nap mint nap sokszor megállnak és elindulnak. Sokszor szinte 5 percenként megállnak majd elindulnak. Mi károsodik ilyenkor az autón?2010. ápr. 2. 17:11
2/12 anonim válasza:
Leginkább az önindító kophat jobban. Amúgy a motor nem károsodik szerintem, a start-stop rendszer lényege is az, hogy minden alkalommal leáll a motor, és újraindul.
3/12 anonim válasza:
Ha üzemmeleg a motor, akkor nem sok kárt okoz benne, csak az önindítót viseli meg. Ha viszont nem tudja elérni a motor az üzemi hőfokot, a gyakori indítgatás kenési elégtelenséget okoz.
5/12 anonim válasza:
Én futárkodok egy jóideje és olajcserén kívűl, maksz féket cserélek.
6/12 anonim válasza:
Mint köztudott minden indításnál megeszi a maga adagját :)
8/12 anonim válasza:
,,Én futárkodok egy jóideje és olajcserén kívűl, maksz féket cserélek."
MAKSZ gratulálok.
Am semmi bajuk nem lesz ha üzemmelegek.
9/12 anonim válasza:
Biztos ő meghallja a hengerek olaj nélküli indulási zaját...
10/12 anonim válasza:
önindítóban a szénkefék hamarább elkopnak, az akksinak sem tesz túl jót ha csak rövid távokat megyünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!