Mennyi kötelező biztosítást kell majd fizetnem?
Drága kincsem, nem véletlenül vannak a neten különféle kalkulátorok.
Egyet meg tudok biztosan mondani: A0-ban leszel. A többi függ az autód teljesítményétől, a lakhelyedtől, meg egy halom személyes dologtól.
Válaszolsz a kérdésekre, és megkapod az ajánlatot.
netrisk.hu
Nyugi, nem kell a rendszám, jó az abc123 is, a forgalmi engedély száma se kell, és a szülinapodról is hazudhatsz, csak az év legyen jó.
"És a súlyadó menyi lesz? "
Semennyi. A teljesítményadó is függ a jármű korától és a teljesítményétől.
Az, hogy mióta van jogsid, az nem lényeg ebből a szempontból. Én pl 2000-ben szereztem a jogosítványomat, de 2011-ig nem volt a nevemen saját autó. Így céges autókkal hiába vezettem már le több százezer km-t balesetmentesen, a biztosító ugyan úgy A00-s kategóriába rak, mint akár egy frisssogsist.
2000 körüli Swift... gondolom nem egy lóerő tenger. Nem kell rá sokat fizetned. De függ a személyes adataidtól is. Biztosítást nagyjából 30.000 körülire saccolom/év, az adót 12-15.000-re legfeljebb. De ahogy írták vannak aneten kalkulátorok, ahol ki tudod számolni pontosabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!