Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 50 ccm -s robogora kell jogsi?

50 ccm -s robogora kell jogsi?

Figyelt kérdés

A férjemnek szeretnénk venni robogot mert reggelente bicajal jár dolgozni és 3:00 kor nem tul jo...Ezért gondoltunk a robogora.Most az átiratást ha megcsináltuk akkor a rendör azt kéri ill.ve még mit? Semmien szinten nem értünk hozzá...

Köszönöm elöre a válaszokat.

2016. márc. 11. 00:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Minimum egy "AM" jogosítvány kell hozzá, de ha van "B" az jó hozzá!

Kell az adásvételi, illetve egy érvényes biztosítás is! SMKP biztosítás egész évre pár ezer Ft.

Ez a 3 papír kell, hogy nála legyen.

2016. márc. 11. 00:26
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Elektromos kerékpárral közlekedhet jogosítvány nélkül, robogóval csak, ha jogosítványa van.
2016. márc. 11. 00:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen ezt a AM jogsit olvastam de aztán láttam olyan irásokat amiben azt irták hogy nem.Még egy kérdés mi a véleményetek a Longjija robogokrol egy 2,5 -3 éves megkimélt darabrol, mennyi érte reális ár?
2016. márc. 11. 00:34
 4/11 anonim ***** válasza:

még a jogsinál maradva..minden olyan szerkezet, ami berregő hangot ad ki, mert benzinnel megy,ahhoz kell valamilyen vezetői engedély.

Csak az elektromoshoz nem.

Még az adásvételi, és az éves biztosítás is kell.

Ha korán indul, még az sem hátrány, ha halkan gurul a moci, mert ilyenkor sokan felébrednek, aztán megvan a baj.

2016. márc. 11. 03:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Ezek a kínai kis bolti csodák 2 év vagy 8e km garanciával nem érnek semmit.
2016. márc. 11. 07:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen,még a kínai hulladékokra is kell hajtási engedély
2016. márc. 11. 08:00
 7/11 A kérdező kommentje:
Szoval azt mondjátok hogy érdemesebb egy márkásabb ,drágábra össze rakni a pénzt... Én nem hallotam mennyira hangos,a fèrjem ment eegyedül megnézzni. Most a AM jogsit megcsinálja az tuti,de azon tul jo lenne ha nem rossz robogot vennénk.... ami szét esik alatta kb 1 év után. Igazábol 6-5 napot dolgozik oda vissza kb 8 km .
2016. márc. 11. 08:59
 8/11 anonim ***** válasza:

#1 - vagyok, ami még felmerült:

- ne vegyetek meg ilyen kínai vackokat, mert azon kívül hogy olcsók semmi pozitív dolgot nem tudok mondani

- igen, egy kicsit drágább márkásat tessék venni

- ha még nincs jogosítványa, akkor NE!!! "AM"-re menjen, hanem "A2"-re, kb 20-25eFt-al drágább csak, de sokkal sokkal több a lehetőség vele

pl. azzal már vehettek egy 125-ös robogót is, igaz arra már van ilyen meg olyan adó, de még akkor is minimális az éven fenntartás

Nem ismerem az anyagi helyzeteteket és nem is tartozik rám, de ha megtehetitek, akkor egy picit komolyabb 125ccm-es robogóban kell gondolkozni.

Az "A2" meg nem kérdés!

2016. márc. 11. 10:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen drágábbra,csak minőségibbre
2016. márc. 11. 11:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen ,utána olvastam és minden hol rossz véleménnyel voltak, igy nem vettük meg.Most találtunk egy Aprilia robogot ami 50ccm és 2013-as ,jövö héten megnézzük.A jogsit meg mindenképp elkezdi .Mi is elgondolkodgunk hogy akkor érdemesebb lenne akkár a B t megcsinálnia, nekem majdnem meg van 28 orát levezetten és jol is ment ,de várandos lettem ezért abba kellet hagyni... :( köszönöm neketek a válaszokat , sokat segitetetek!!! 😊
2016. márc. 11. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!