Az 1. Lambdaszonda hiba mit hoz magával?
Figyelt kérdés
Pár napja pedal testel vettem észre hogy a 0130 as kódot dobja ki. Kocsi. Milyín gondok lehetnek ha így használom mégegy pár hétig amíg nem cserélem ki? És hol lehet pontosan a szonda? (nem nyúlnék hozzá és nem is cserélném ki!)
Opel Corsa C 1.2
2016. márc. 7. 02:01
1/5 anonim válasza:
Az első lambdaszonda a kipufogócsonk környékén lehet, vagy a kipufogócső első részén valahol. Ha rossz jelet küld a motorkompjuternek, akkor lehet túl szegény a keverék. Az autó rángatni fog, esetleg meg is áll. A másik hiba pedig az, hogy túldúsítja a keveréket és telenyomja a katalizátort benzinnel. Amúgy a 0130-as kód nem tudom, hogy mit jelent. Ha tudjuk mi a kód jelentése, akkor abból lehetne többet mondani arra, hogy így mennyi ideig lehet használni még a kocsit.
2/5 anonim válasza:
Elméletileg ez a kód konkrétan a lambdaszonda hiba jelet jelenti. De előbb nézd meg a csatlakozót, hogy nem-e csúszott szét, nem szakadt el valamelyik vezeték, nincs-e esetleg benne korrózió. Húzd szét, persze gyújtás nélkül, és nézd meg a csatlakozót, ha koszos, akkor tisztísd meg. Először azzal kell rendben lenni, hogy legyen megfelelő kontaktunk. Az első válaszoló voltam!
3/5 TheCruve válasza:
Meg kell győződni róla, hogy valóban a Lambda-szonda hibás-e.
Mert nekem is hozott lambda-szonda hiba jelet az autó, és kiderült , hogy az egyik injektoromban a szelep letapadt alapjáraton. 2000 fordulat felett működött szépen.
És ezért is a lambda-szonda hibát hozta, ugye mert abban a hengerben nem megfelelő égés ment végbe.
Úgy hogy minden féleképpen meg kell győződni róla hogy rossz-e az a Szonda, vagy valami más miatt hozza a hibát.
4/5 anonim válasza:
Amúgy lehet még rossz gyújtás és befecskendező is. Telenyomja a katalizátort benzinnel, amitől lambda szonda hibát jelez neked a motorkopmjuter.
5/5 A kérdező kommentje:
Valójában semmi csek endzsin jel nincs csak a pedál test mutatja. Semmi világító dolog nincs a km óra körül. Viszont egy barátomnak a 2. szenzor a rossz és neki van check engine jel
2016. márc. 7. 19:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!