Hogyan indítsak be egy régóta (3 éve) a garázsban álló négyütemű motorkerékpart? Konkrétan Honda CX500
az biztos, hogy indítás előtt gyújtás nélkül át kell forgatni a főtengelyt jónéhányszor..olajat mindenképpen cserélni kellene, sőt nem ártana a benzint is..akksit vedd ki, tedd fel külső töltőre, hátha nem szulfásodott le, életre kelthető.
ha hidegen le tudod engedni az olaj nagy részét, pótold 0w20-as Eneossal..átforgatod, majd a gyertyát visszacsavarva indít..nem szabad pörgetni, csak érzéssel melegíteni.
kb. két perc után leengeded újból az olajat, és ezután mehet a végleges 0w20.
az igazán jó tanácsokat majd a többiek megadják.
Így van, cserélj le mindent. Én most röffentettem be egy 110ccm-es Quadot, ami 1-évet állt.
Hát mit mondjak... indítás előtt szétszedtem a karbit, ahogy az kinézett... rossz volt ránézni..
3-órán keresztül takarítottam...
utána olajcsere.
Gyertya ellenőrzés...
Karbi összerak, beállít...
Tankot átmosni. stb stb
CX500-ba 10w40-es ásványi olajat rakj, méghozzá motorkerékpárba valót, különben megdöglik a kupplung.
NGK DR8ES-L gyertya menjen bele, karbi alapos takarítása, benzincsap kiszerelése, szűrő takarítása...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!