Yamaha DT125, Yamaha XT125 vagy Honda XL125?
Üdv.
A kérdésem a fent elhangzott. Mivel motorvásárlás előtt állok (első motor lesz), és nem tudok választani, ezért a ti segítségeteket kérem. E három motor közül szeretnék választani, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Elsősorban saját tapasztalatotokat, véleményeteket szeretném kikérni, illetve hogy ha nektek lenne egy X összegetek, amelyből futná valamelyik megvételére, illetve fenntartására akkor melyiket vennétek meg? Itt most nagy kérdés az is, hogy 2 vagy 4 ütemű legyen? A felhasználási mód elsősorban aszfalton történne (2/3-ad arányban) de terepezni is járnék vele (1/3-ad arányban, noha nem oly durva terepre kell gondolni, csak egy kis sár, illetve a határ földes útjai). Válaszotokat előre is köszönöm, elnézést hogy a kérdésem ilyen hosszúra sikeredett.
Ha megint kezdő motort szeretnék olyan 200,000 körül,biztos DT125R-t vennék.Megbízható,olcsó fenntartású,sok alkatrész.Fogyasztása meg kibírható.Terepen 6-7L,aszfalton 4-5 de ha kapja az ívet meg lehet a 6-6,5 is.
Az XL kis fogyasztású,régi motor.Bontott alkatrészeket lehet találni hozzá főként.Terepre és aszfaltra is jó.Viszont gyengébb mint a DT.
Az XT már kicsit újabb.Kis SM-nek tudnám elképzelni,de akkor bukta a terep.Aszfalton szerintem ki lehet hozni 3 literre a fogyasztást max.4-4,5 liter.
Nekem DT volt az első endurom. Szerettem nagyon,megbízható volt.Terepre,itt Pest megyében teljesen megfelel.Mindenhol elmentem vele.Könnyű volt nagyon,lehetett vele mozgolódni.Ha az ember meg eldönti és fel kell állítani könnyedén megy.6-7,de volt olyan is,hogy 5 literrel elment 100km-en.Olajat nem kell tőle sajnálni.Csak Castrol Power racing 2T vagy MOTUL 710-et ajánlok hozzá.Légszűrőt én minden motorozás után kimostam és be kell olajozni. (stb..)
Ha van még kérdésed tedd fel nyugodtan. :)
Ezeknél a 2T motoroknál a rezonátor lecserélése 20-30%-os teljesítmény növekedést jelent.Ennek ára,hogy megcsinálják kimondottan a motorodra 30-40eft.Végdobbal én annak idején játszadoztam.Alulról sokkal jobb lett.Igaz a végsebessége kisebb lett de a hangja sokkal crossosabb,mélyebb lett.Egy ProCircuit dob került rá.Haveroknak is nagyon bejött,meg nekem is.Nem az a kis szunyi hangja lett neki.Amikor pedig kinyitott a power,és elérte a 6-7 ezres fordulatot szépen megöblösödött a hangja.Az egész erdő tőle zengett.
Rezónak GIANELLIT VAGY DEP-ET ajánlok.Végdobnak is mehet mind2.Ezek elterjedt bevált rendszerek.Igaz én inkább egy DEP rezót és megint egy cross ProCircuit dobot tennék rá.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!