Van olyan belső égésű (segéd) motorkerékpár, amire nem kell jogosítvány?
Vannak, kisegítő motoros kerékpár a neve hivatalosan(kb).
Nagyon gagyi az összes, alig van fék, gyenge váz, ellenben elég jól mennek lendületből, tudok olyat, ami gyári állapotban 40 felett megy bőven.
Úgy gondolom egyértelmű, hogy édesapámnak szeretném vásárolni. Indok az egészségügyi állapota nem a legjobb(ízületi betegség-kerékpározik, sétál, túrázik, azonban hosszú távon nem bírja a térde). Főként vidéken használná, azonban olykor 10km-es utakra is lehet elmenne, de sajnos nincs jogosítványa és már nem is szeretné letenni.
Típusokat, esetleg linkeket tudnátok küldeni?
Ha izületes, akkor meg főleg nem ajánlom ezeket, hisz nincs burkolat (mint egy robogón), így a menetszél nem tenne jót a térdeinek ( én fiatalabb vagyok, de izületes, tudom, mit beszélek).
Viszont elektromosban van robogó formájú, de az meg nem pedálos...
"Ha jól emlékszem a számokra 1,7LE alatti gépekre vonatkozik ez, melyek max 30km/h-val tudnak menni."
Nem jól emlékszel, vagy jól emlékszel, de nem jól tudod.
"Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti."
A "Pedelec" az egyik legjobb rendszer amit kerékpárra lehet építeni, de annál is leáll a rásegítés 25 km/h-nál. Persze ez megfelelően drága is. Vannak 600W-os agymotorok is, amiket nem szúr ki a rendőr.
Én azt hittem belsőégésű motorok is vannak, amiket lehet használni jogosítvány nélkül, de akkor rosszul tippeltem. Elektromos kerékpár ellen vagyok egyébként, ugyanis ebben dolgozom, tisztában vagyok a gyenge pontjaival, és hogy sorra tönkremegy néhány 100-1000km után. Egy normális ebike 1 milliótól kezdődik, max 10ezer km-re nem éri meg, bár meg tudnám javítani. :-)
Nekem is vannak ízületi problémáim, jómagam motorozok is(múlt héten pl haza felé esett a hó). Csupán megfelelő öltözék kell és nem romlik az állapot. ;-)
Vannak ilyenek, csomóan járnak velük. em kell jogsi(most még).
Apukád meg nem hiszem, hogy motoros szerkóban szeretne közlekedni..
"Én azt hittem belsőégésű motorok is vannak, amiket lehet használni jogosítvány nélkül, de akkor rosszul tippeltem. "
Nem tippeltél rosszul, csak nehéz olyan motort találni, ami nem erősebb 300W-tól. A kerékpárokra szerelhető ún. "Dongó" motorok pedig a tűrt kategóriába tartoznak, a rendőr ritkán foglalkozik velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!