Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem tudjatok, ha elviszem a...

Nem tudjatok, ha elviszem a DPF-et kitisztittatni, akkor az auto valoban jobban gyorsul?

Figyelt kérdés
Egy BMW 120D-t vezetek ujabban, de egyre csak megjelenik a DPF ikonja a bordban, s nem tudom, valoban megeri-e kitisztittatni, mert voltak akik azt javasoltak, h epittesem ki, masok, hogy takarittassam ki, szoval nem igazan tudom mitevo legyek...

2016. febr. 26. 08:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, de te is csak úgy fogod, ha a megfelelő szakaszon, kedvező út- és látási viszonyok mellett, szélcsendes időben leméred a jelenlegi gyorsulást.

Ezt összevetheted a gyári adattal, amihez fenntartással kell álni, mert, ha pl. más típusnál más vezető szintén nem tudja összehozni a gyárit (esetleg egy gyorsulóbajnok igen), akkor nem biztos, hogy a DPF hibája.

Meg összevetheted a DPF javítás utáni, fentivel azonos új méréseddel.

2016. febr. 26. 09:10
 2/4 anonim ***** válasza:
54%

el van tömődve a szűrő, valószínűleg a rövid városi szaladgálásoktól... el is fog tömődni mindig, ha így használod a kocsit, szóval lehet, hogy a kiiktatással jobban jársz, itt derül ki, hogy valójában hiba volt dízelt venni arra, amire te használod...

haveromnak is dízel van, bp-linz között mászkál, 180e km alatt soha nem kellett szűrőt tisztítani, mert hosszú utakon a kocsi magától el tudja végezni...

2016. febr. 26. 11:25
 3/4 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat, igen sokat jarkalok a varosban, de nagyjabol hetente csinalok hosszabb utakat is, s eddig nem tapasztaltam szuro problemat, s mar kozel 194e km van az autoban. De koszi a valaszokat! :)
2016. febr. 26. 19:51
 4/4 anonim ***** válasza:

diesel particulate filter (DPF) = dízel részecskeszűrő

ez a kipufogóban található, akkor tud eltömődni, ha nem tud regenerálni, vagyis magas hőmérsékleten kiégetni magát, felgyülemlik benne a korom, ezt jelzi neked a műszerfalon, hogy szarul áll a helyzet...

2016. febr. 28. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!