Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány kilométert bír ki egy...

Hány kilométert bír ki egy benzines motor ha mindig a maximális fordulaton pörgetik?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogyha bemelegedés után az autópályán tövig nyomom a legnagyobb sebességfokozatban tartósan, akkor nagyon lerövidül a motor élettartama? Persze a megterhelésnek megfelelően előbb cserélnék motorolajat.
2016. febr. 25. 11:16
 1/6 tomus válasza:
Ha megnézel egy szalon autó garanciáját, láthatod, hogy általában 3év vagy 100000 km-re vállalnak garanciát a főbb alkatrészekre.Ennyi ideig biztosan bírnia kell egy motornak,mivel a motorok alkatrészei úgy vannak tervezve, hogy az autó teljesítményéhez képest annál nagyobb terhelést is elviseljen.Ezt úgy mondják az alkatrészek túl vannak méretezve. De extrém körülmények között ki lehet "nyírni" egy motort rövid idő alatt is.PL:Ha van olyan batár aki képes hosszú percekig álló helyzetben max fordulaton pörgetni a motort...Hallottam már ilyet.Az a motor megfőtt:( Pedig alig volt benne kilométer.
2016. febr. 25. 11:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Semmi baja nem lesz.

Még a net előtti korszakban történt, nincs nyoma, kerestem.

1993-ban a Rábaringen két versenyző egymást váltva belehajtott egy Toyota Carina E-be 100.000 km-t gyakorlatilag végig padlógázon. Csak tankolni, sofőrt vátani, olajat cserélni álltak meg.

A motornak semmi baja nem lett. A futőmű kicsit megérezte a nagy oldalirányú erőkkel járó döntött kanyarokat.

2016. febr. 25. 11:59
 3/6 A kérdező kommentje:
2.: És a motor kopottságát megvizsgálták, gyári értéken belül volt. Olvastam ezt a cikket én is. Csak már annyit hallottam ezt a ne pörgesd túl, mert baja lesz dolgot, hogy el is felejtettem.
2016. febr. 25. 12:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Sokat kibírnak..

Még anno 20éves koromban vettem egy új Thaliát(előtte 2 használttal befürdettek, úgyhogy inkább vállaltam, hogy a fizetésem felét befizetem a banknak, csak legyen egy új autóm).

Állandóan padlógázon jártam vele. Az eső olajcsere 32.000 km-nél volt csak(nem volt lóvém). Gyorsulási versenyekre jártam vele, meg olyan is volt, hogy Szlovéniába menet végig 180 felett mentünk, meg még aznap vissza is ugyanúgy.

Így ment bele 100.000 km.

Pár éve megláttam valahol, most 230.000 van benne, és még semmi sem adta meg magát(csak kopó dolgok).

2016. febr. 25. 14:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Ismerősöm apja németbe járt egy Ignissel pár évig, odakint a pályán nyomta ahogy a csövön kifért. 300,000 km-nél kellett egy hengerfejtömítést cserélni, még ma is műkködik.
2016. febr. 25. 14:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Ismerősöm apja németbe járt egy Ignissel pár évig, odakint a pályán nyomta ahogy a csövön kifért. 300,000 km-nél kellett egy hengerfejtömítést cserélni, még ma is működik.
2016. febr. 25. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!