Fizetnem kell, ha véletlenül neki mentem az út padkának az oktató autójával? (Részletek lentebb)
4. órája vezettem autót életemben és véletlenül neki mentem az út padkának egy szűk körforgalomba. Az oktató leordította a fejem, elhordott mindennek(már előtte is ilyen volt az első órától fogva, mindenért kiabált vagy csak bunkó volt, mintha tíz éve vezetnék autót). (Valóságba csak a ford jel kopott meg a felnin.) Ott nem történt semmilyen egyesség a fizetésről. Semmit nem mondott a végén sem. Elmentem az autós iskolába és oktató cseréltem , de a szemét nem akarja leadni a kartonom, amíg nem fizetem ki.
Kérdés ki kell-e fizetnem egyáltalán vagy plusz pénzt akar lehúzni rólam( már próbálkozott ezzel, hétvégi extra díjas vezetéssel csak én nem voltam hülye) ?
És ha ki kell milyen papírokat kérjek tőle, hogy biztos nem akar-e tőlem többet lehúzni rólam, mint egy ford felni?
Ui.: az iskola nem nyilatkozott, hogy fizessek vagy sem.
Nehogy fizess! Ő volt a sofőr, jogilag is, te meg csak utas.
Az iskola intézze csak a papírokat, kérje át a suli ezeket az új oktatóhoz.
(én már az első kiabálás, bunkózás után váltottam volna... nem kell ezt tűrni, miért kellene?)
Ha ott helyben az esetnél nem írtatok papírt róla, akkor azzal fenyegetőzik, amivel akar. Ennyi erővel ő totálkárosra zúzza a verdát és 1 héttel később ráfogja egy tanulóra?
A másik, hogy tuti cascos, tehát csak duplán akarja a pénzét. Még ha valami csoda folytán neki is lenne igaza, akkor sincs joga ahhoz, hogy ne adja oda a papírodat. Kezd el ott előtte hívni a rendőrséget és mond meg neki, hogy megy a feljelentés. Hidd el egyből odaadja még a többi tanuló iratait is.
Elismerem, hogy a te helyzetedben nem juthatott eszedbe, hogy a helyszínen fényképezz..
szóval...minden(legális) oktatókocsi biztosítva van...mindenre...neked nem kell vele törődni, majd megolgja, de te ne fizess, és ne is írj alá semmit. Le kell cserélni, mert ilyen barommal nem lehet nyugodtan a közlekedésre figyelni.
Ezek zömmel szarevők, mindenért lehúznák a versenyzőt...főleg annak a biztos tudatában, hogy mindenkinek kell a jogsi.
Ne kérj semmilyen papírt, mert az már ráautaló magatartásnak számít, hogy fizetni akarsz..pedig nem akarsz, ugye?
naugye!
fel a fejjel. Ezek nem pedagógusok, csak közmunkások.
Az senkinek nem jut eszébe, h a casconak van önrésze? Ami lehet több száz ezer ft is... A felni meg nincs annyi. Így bukja.
Viszont valóban az oktató felelősége. A hiba az ő készülékében van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!