A traffipaxok tudnak távolságot mérni?
Konkrétan: lakott területen be van állítva úgy, hogy 50 a megengedett sebesség, ehhez képest méri a gyorshajtást.
De ha netán a mérőautótól 50 m-re van egy 30-as tábla, akkor mi a helyzet? Be lehet állítani azt, hogy csak 50 m-en belül mérjen, a 30-hoz képest gyorsan hajtókat?
Be lehet állítani, azonban van egy limit, ami távolságon belül nem mérnek.
Pl lakott területen belül van egy hely, ahol 30-as sebességkorlátozás van. Legalább 800 m-re állnak majd meg attól, ha nem a 30-at akarják mérni.
Egyébként ilyen 20-at, 30-at nem mérnek. Ott is az 50-es sebességhatárt mérik.
Én álltam meg ilyen rendőrnél és azt mondta nem azt méri.
Egyébként én a helyi rendőrüket kérdeztem már erről, és felének ezt nem mérik. Ők mondták
" és láss csodát tegnap a 33 főúton Debrecen alatt ~20km-re a Hortobágy felé mértek!
"
Csak kérdés a traffi mennyire volt állítva.
Amikor mérni kezdenek csinálnak egy felvételt a korlátozásról a GPS koordinátákkal együtt. Ez lesz az alap a méréshez. Aztán amikor a gyorshajtót bemérik, akkor is rögzítik a GPS adatokat, így egyértelmű lesz, hogy a tábla előtt vagy a tábla után volt.
Ezek már lassan 5 éves felvételek, de ettől csak jobb lett a rendszer:
Ahány hel annyi szokás
De ott is 58-ra állították a traffit: "L1:58km/h"
És sikerült 65-tel benyelni
Én is kérdeztem már meg rendőrt és azt mondta az ideiglenesen kihelyezett pl 40-es táblánál nem azt méri, hanem ami eleve a megengedett lenne.
De lehet máshol ez nem így van szerintem rendőre válogatja.
"De ott is 58-ra állították a traffit: "L1:58km/h"
És sikerült 65-tel benyelni"
Nem szokás kérdése, 40-es tábla volt. 40+15(objektív felelősség)+3(műszer kalibráció)=58km/h ennyi. 59-től készül felvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!