Kötelező felelősség biztosítás váltása, hogyan, mik a teendők?
Sziasztok!
Az autómon kb 2 hét múlva lesz a KGFB évforduló,szeretnék biztosítót váltani. Mikor tehetem meg, pont az évforduló napján,vagy még előtte? Előre kell szólni,hogy mást fogok választani,vagy majd az új kiértesíti a régit?
Köszi a válaszokat!
Még egyszer a határidők:
1. A biztosítóknak 60 nappal a hatályba lépés előtt kell tarifát hirdetniük, és bármikor hirdethetnek új díjakat év közben, akár naponta is. Ha neked van egy évfordulód pl. március 1-jén, akkor neked fölösleges novemberben tarifákat nézni, mert azok még változhatnak addig. A január elején meghirdetett díjakból kell kiindulnod. Nem tudom, mi a pontos évfordulód, de számolj vissza 60 napot, és akkor nézegesd, amikor az eljön.
2. Az indexdíjadról, vagyis az új tarifáról 50 nappal az évforduó előtt kapsz értesítést.
3. Felmondani a régi szerződést évforduló előtt 30 nappal lehet
4. Az újat megkötni a felmondás után, de legkésőbb az évforduló napján kell.
Te nagyon nem értesz semmit.
Egyrészt a bónuszt átvihetted volna.
AMikor vetted a 2. kocsit, ok, hogy A0-ra kötötték a biztosítást, mert ez így van. De amikor eladtad a másikat, kérvényezted a biztosítónál, hogy vigyék át a bónuszod? Vagy ezt nekik gondolatolvasással tudniuk kellett volna?
Másrészt te nem válthatsz novemberben. Csak akik 2010 előtt vették a kocsijukat. Akik az után, azoknak a biztosítás kötésének napja az évforduló.
Harmadrészt: te már 4 éve többet fizetsz, most hirtelen ilyen fontos lett a váltás? Eddig miért nem tájékozódtál, hogy mikor válthatsz?
Szerintem a legjobb megoldás egy alkusz társaságot megbízni. Ők minden évben, amikor aktuális lesz a biztosítóváltás figyelmeztetnek, szinte naponta küldenek emailt egy hónapon át, az oldalukon megnézi az ember a 20-25 biztosító ajánlatát, kiválasztja mit szeretne, majd ezt követően az alkusz társaság felmondja a régi biztosítást, megköti az újat. Betartva minden határidőt. Nekem meg csak érkezik a csekk, amit be kell fizetni és kész.
És mindezt ingyen. Legalábbis pénzt nem kérnek érte, hogy a biztosítás maga drágább-e, azt nem tudom, konkrétan csak a tavalyi Uniqa ajánlatot néztem meg ebből a szempontból, az fillére annyi volt Uniqa üzletben kötve és az alkusz társaságnál is. Viszont így elintéztem mindent itthonról "egy" kattintással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!