Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lassan 2éve nem írattam át a...

Krissz1992 kérdése:

Lassan 2éve nem írattam át a motorom a nevemre mivel miutan hazahoztam nem indult be és ezért szétszedve állt a garázsban műszaki volt rá, de biztosíttást nem kötottem meddig terjedőbüntetésre számíthatok ha átiratom?

Figyelt kérdés

#Műszaki;átíratás;forgalmi;büntetés;
2016. febr. 21. 19:21
 1/6 anonim ***** válasza:
huhuhú Az okmányirodában pontosan fillérre ki fogják számolni úgy,hogy abban hiba nem lesz.Nem lehet így ,mert azt az öntörvényeik alapján ,kamattal,eltelt idő stb alapján mókolják össze.
2016. febr. 21. 19:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Az a furcsa, hogy az eladónak le kellett jelenteni az eladást néhány munkanapon belül és téged kettő évig nem keresett az okmányiroda? :D

Majd ha megkötöd a biztosítást, akkor lesz csak pofára esés. A tulajdonszerzéstől a biztosítás megkötéséig eltelt időre kiszámlázzák a fedezetlenségi díjat, ami egy combosabb (70kW+) motornál már 220Forint/nap.

Egyrészt ezért az akcióért az okmányirodában fogsz kapni egy tisztességes csekket plusz ha a biztosítást megkötöd akkor onnan szintén megdobnak egy akár 150 000Ft+ nagyságrendű büntivel. Nem túl rózsás kilátások..

2016. febr. 21. 19:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem adta le ő se a papírok gondolom biztosíttás nélkül pedig nem lehet átíratni? 35kwos amugy.
2016. febr. 21. 20:23
 4/6 anonim ***** válasza:
700x220:144 000 +150 000kb.+vagyonszerzési+okmány bünti,és még amit ott tudnak rád verni.(2-es alapján.)Ha idáig nem keresett az okmányiroda,akkor talán már nem fog.Ez a moci levesbe.Add el alkatrészként,bontva,vagy a MÉH-be,de ne egyben,mert megtalálnak az utolsó tulajon keresztül.A motor és váz számokat is meg kell semisíteni.Az előző tulajjal meg kellene beszélni,hogy most már le ne adja a papírokat.
2016. febr. 21. 20:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha az eladó nem adta le az adásvételit, akkor az okmányiroda nem tud arról, hogy megvetted. Jobb esetben az eladó biztosítását felmondta a biztosító díjnemfizetés miatt már évekkel ezelőtt. Erről kellett kapnia értesítést, de gondolom nem foglalkozott vele, mivel ő eladta neked, pont leszarta a kivonást.

Beszélj az eladóval, és ha szerencséd van belemegy egy új adásvételibe, a fedezetlenségi díjat az új tulajdonoson (rajtad) ebben az esetben már nem fogják követelni, tiszta lappal kezdesz.

No persze a kivont, műszaki nélküli motort nem fogják átírni, de ha kiváltod az igazolólapot azzal tudsz kötni új biztosítást, és el tudod vinni műszakira (utánfutón persze), aztán megkapod a forgalmit is.

2016. febr. 21. 20:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat valászínü akkor írok egy levelet az eladónak meg aztán valahogy eladom mert mióta elhoztam tőle még nem indult be szóval műszakin nem menne át kár volt megvenni :)
2016. febr. 21. 20:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!