Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire éri meg venni egy VW...

Mennyire éri meg venni egy VW Golf 5 GTI-t (Nem DSG-és) venni?

Figyelt kérdés
Németországban élek egy éve, és régóta álmom ez a típus. Meg is tudom venni, de otthonról és sokan ismerőseim közül le akarnak beszélni róla. Mik a hátrányai, illetve miért érné meg és miért, nem érné meg megvenni?

2016. febr. 20. 16:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Most ez olyan dolog, hogy mennyire éri meg... megérni nem éri meg, mert közlekedéshez bőven elegendő kevesebb is, de ha ezt szeretnéd mindenképp, akkor máris más tekintetben kell nézni a dolgot.
2016. febr. 20. 17:18
 2/13 Tomcatters ***** válasza:
71%
Haaaat a golf v gti egy igazi élményautó ... ha ugyérzed a fenntartása majd nem lesz probléma ,akkor hajrá :) (Én is vennék ha nem lennék japán autó fun ) :)
2016. febr. 20. 17:39
 3/13 A kérdező kommentje:

1. válaszoló:

Igen, olyan autót szeretnék, aminek, ha odalépek, érzem, hogy harap. Nyilván városban jobban megérné valami alap, de olyan sokat nem fogom hajtani, max, amikor hazamegyek vele. Csomagszállító vagyok, tehát a hetem nagy részében a cégesben ülök, max este a dönereshez, meg ide-oda megyek vele, hétvégén mászkálni, ilyesmi. Kisvárosban élek, nem megyek nagy távolságokat.

2. válaszoló:

A fenntartás még nem is, inkább a megbízhatósága érdekelne, szervizelése, etc. Annyira nem értek az autókhoz, mint mondjuk a haverom, aki szétszedi és összerakja, csak tájékozódom.

Egyébként pontosan az élmény, ami miatt szeretném megvenni. :)

2016. febr. 20. 18:52
 4/13 A kérdező kommentje:

Igazából a kérdés lényege annyi, hogy a gti élmény, ár/megbízhatóság aránya merre billenti inkább a mérleg nyelvét? Tehát ezzel a típussal jól járok, vagy jobban megéri, ha valami mást nézek, hasonló teljesítménnyel?

Tesóm rendesen lehülyézett például. De ő otthoni fejjel gondolkodik szvsz. Otthoni fizetésből, nyilván én sem vállalnám be. Sőt. Meg sem tudnám venni...

2016. febr. 20. 19:17
 5/13 Tomcatters ***** válasza:
Ezeket az autókat azért veszik ,mert HAJTANI akarják .... ,és meg is teszik,szóval vigyázni kell,mert sok lehet a széthajtott darab .. illetve a vezérműláncot kell figyelni .. inkább cserélni ált 130-140 ezret nél cserélik sok v. Gti ben ...Egyébként ha elviszed egy szervízbe átnézeted .. Ott megmondják milyen állapotba van ..., és megveheted ha nincs széthejtva:)(szerintem )
2016. febr. 20. 19:27
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfogadom a tanácsodat! :)
2016. febr. 20. 20:04
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

Ha kell a megbízhatóság is, akkor én az R32 venném.

A GTI vel az a baj hogy közvetlen befecskendezéses, így szinte biztos hogy már mind le van kokszolva vagy valami vegyszert átnyomtak már rajta. Ott a turbó és az ? előélet ami feltételezhető hogy kergetve volt. Egy szívómotor tartósabb tud lenni.

Persze van GTI-ből is jó de ha nézelődsz inkább olyan 13e euro felett van érdemes példány. (persze felszereltség függő)

2016. febr. 20. 20:07
 8/13 A kérdező kommentje:

Az R32-vel is szemeztem, de az már viszont sok lenne anyagilag. A GTI még pont jó, ha fenntartási költségeket nézem, de az R32-nél olvastam 25 literes fogyasztásokat, 15 átlag, stb. Az azért nekem is horror egyenlőre. Majd következőnek talán, de most ez fér bele.

Ezzel szemeztem. Elég patikának tűnik.

[link]

2016. febr. 20. 20:36
 9/13 anonim ***** válasza:
71%
Így képeken tűrhetőnek tűnik, lehet jó választás.
2016. febr. 20. 21:01
 10/13 anonim ***** válasza:
51%
Szinte az egyik legolcsóbb, el se mennék megnézni, szerintem gondolkozz inkább Golf IV GTI/V6/R32-ben. Mert megveszed a piac legalja szemetet aztán csak szívsz vele
2016. febr. 21. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!