Mennyire éri meg venni egy VW Golf 5 GTI-t (Nem DSG-és) venni?
1. válaszoló:
Igen, olyan autót szeretnék, aminek, ha odalépek, érzem, hogy harap. Nyilván városban jobban megérné valami alap, de olyan sokat nem fogom hajtani, max, amikor hazamegyek vele. Csomagszállító vagyok, tehát a hetem nagy részében a cégesben ülök, max este a dönereshez, meg ide-oda megyek vele, hétvégén mászkálni, ilyesmi. Kisvárosban élek, nem megyek nagy távolságokat.
2. válaszoló:
A fenntartás még nem is, inkább a megbízhatósága érdekelne, szervizelése, etc. Annyira nem értek az autókhoz, mint mondjuk a haverom, aki szétszedi és összerakja, csak tájékozódom.
Egyébként pontosan az élmény, ami miatt szeretném megvenni. :)
Igazából a kérdés lényege annyi, hogy a gti élmény, ár/megbízhatóság aránya merre billenti inkább a mérleg nyelvét? Tehát ezzel a típussal jól járok, vagy jobban megéri, ha valami mást nézek, hasonló teljesítménnyel?
Tesóm rendesen lehülyézett például. De ő otthoni fejjel gondolkodik szvsz. Otthoni fizetésből, nyilván én sem vállalnám be. Sőt. Meg sem tudnám venni...
Ha kell a megbízhatóság is, akkor én az R32 venném.
A GTI vel az a baj hogy közvetlen befecskendezéses, így szinte biztos hogy már mind le van kokszolva vagy valami vegyszert átnyomtak már rajta. Ott a turbó és az ? előélet ami feltételezhető hogy kergetve volt. Egy szívómotor tartósabb tud lenni.
Persze van GTI-ből is jó de ha nézelődsz inkább olyan 13e euro felett van érdemes példány. (persze felszereltség függő)
Az R32-vel is szemeztem, de az már viszont sok lenne anyagilag. A GTI még pont jó, ha fenntartási költségeket nézem, de az R32-nél olvastam 25 literes fogyasztásokat, 15 átlag, stb. Az azért nekem is horror egyenlőre. Majd következőnek talán, de most ez fér bele.
Ezzel szemeztem. Elég patikának tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!