Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tudok csinálni a berohadt...

Mit tudok csinálni a berohadt fékemmel?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy sokat állt a 2107-es Lada, amihez nemrég jutottam hozzá és úgy gondoltam, hogy holnap valamit kezdek a géppel. A motoromat én szoktam szerelni, de autók terén nem vagyok otthon annyira... egyébként nem állt túl sokat az autó (2 évet max)Amúgy ilyenkor még milyen hibák jönnek ki egy autón?

2016. febr. 19. 22:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Felemeled és elkezded megbontani a féket és így addig feszegeted, rángatod ameddig nem oldódik. Javasolt kideríteni hogy mitől ragadt be a fék.
2016. febr. 19. 23:31
 2/14 anonim ***** válasza:

" nem állt túl sokat az autó (2 évet max)Amúgy ilyenkor még milyen hibák jönnek ki egy autón?"

Szóval neked a 2 év nem sok...

Beindítva sem volt soha ez idő alatt?

A fék ugye bizonyítottan beragadt, ki kell deríteni a hiba pontos okát.

A motorban az olaj is fekete sziruppá sűrűsödhetett (nem biztos, de lehet), a műanyag, gumi alkatrészek, szimeringek elöregedhetnek, repedhetnek, rosszul tömítenek.

i

2016. febr. 20. 04:22
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért írtam, hogy nem állt TÚL sokat.

Nem 20évet állt. Az én motorom tizen X évet állt, és csak minimális hibái voltak.

2016. febr. 20. 08:23
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy beindították volna, mert meghalt az öreg, akié volt, de egyébként rendszeresen használta.
2016. febr. 20. 08:26
 5/14 anonim ***** válasza:
A világért sem akarok kötekedni, de a fék nem az a kategória amin a szerelési alapismereteket el szokták sajátítani. Ez nem játék! MEG LEHET ÁM HALNI! Ha mégis nekikezdesz, akkor azt kell kideríteni, hogy melyik keréknél hibás a rendszer. Érdemes mind a négyet megvizsgálni. Fékcsöveket is. Kézifék szokott sok esetben berohadni. szét kell szedni a hátso dobfékeket, betétet megvizsgálni, ha folyat a munkahenger akkor karmantyúzni ,vagy cserélni. megvizsgálni hogy minden mozgó alkatrész akadálymentesen működjön. a kézifék bowden be szokott rohadni, vagy telerakódik sárral porral. aztán ha behúzod utána nem elég a visszahúzó rugó ereje az oldáshoz a sok szutyok miatt. Fékfolyadékot MINDENKÉPP cseréld le az egész rendszerben. Az első tárcsafék is beragadhat, ha a gumi karmantyú elöregszik,vagy szakad. itt is telerakódik porral,meg vízkővel. ennek a szétszerelése már egy másik történet. Mondom nem játék! Inkább tapasztalt ismerőssel együtt csináljátok. Légtelenítést is feltétlen végre kell hajtani. ennek is megvan a megfelelő sorrendje. Hú... Még annyi mindent meg sem említettem...
2016. febr. 20. 15:20
 6/14 A kérdező kommentje:

Végül is megmozgattam a kerekeket(kisebb-nagyobb erőlködéssel) és már gurul is. Egyenlőre nem akartam megpiszkálni a féket, de majd megfogjuk( amúgy a kéziféket behúztam és rendesen megfogták a hátsókat)

Köszönöm a válaszokat!

2016. febr. 21. 23:35
 7/14 veterán vas ***** válasza:

..megmozgattam a kerekeket és

már gurul is" Talán még az utcára is kimentél?

/valahogy nem bírok örülni a hírnek/

Sokkal jobb lenne, ha egy átvizsgált és megjavított, üzembiztos fékről írnál......

2016. febr. 24. 10:58
 8/14 A kérdező kommentje:
Amikor enyém lett az autó, már akkor hiányzott belőle az akksi(nem tudhattad) és még nem tettem bele, emiatt nem tudtam még sajna be se indítani...
2016. febr. 24. 19:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik a lényeget nem sikerül (nem akarod?) felfogni.

Fogalmad sincs a Lada valós állapotáról, megmozgattad a kereket, és gurul... de biztonságos is?

A két év "rozsda tréning" miatt lehetnek más gondol is az autóval, át kellene nézni, nézetni, s amíg egy szakember nem mondja azt, hogy rendben van, gondolni sem kellene arra, hogy "gurul".

Gurulhat az szétrozsdált futóművel is, de meddig?

2016. febr. 24. 19:47
 10/14 A kérdező kommentje:

Álljunk meg egy pillanatra...

SENKI sem mondta, hogy ilyen állapotában akarom közúton használni ezt az autót (ha magánterületen használom, ahhoz senkinek semmi köze), nem tudom minek kellett ezt a témát felhozni. Azért akartam, hogy guruljanak a kerekei, hogy a trélerre könnyebben feljusson, aztán szakember kezei alá kerülnek.

2016. febr. 24. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!