Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nincs valami szabályozás...

Nincs valami szabályozás arra, hogy hány forgalmi vizsgát halaszthatnak el?

Figyelt kérdés

December óta "vizsgázok", 4 elmaradt, az ötödiken megbuktam. Kéthetente tudnak beírni vizsgára, addig úgy kiesek a gyakorlatból, mint a huzat, viszont egy alkalom (2 óra+útiköltség) 10 ezer forintomba kerül, eddig jártam, de már nem fér bele.

Fordulhatok esetleg a közlekedési hatósághoz, hogy szólítsák már fel az iskolámat, hogy írjanak előbbre? Vagy ha egyszer nem az én hibámból nem vizsgázhatok, akkor állják az óráimat a két vizsga között.

2016. febr. 19. 17:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Az természetes, hogy a vizsgára várni kell 2-3 hetet.

Azt viszont nem értem, hogy tudott elmaradni a vizsga, ráadásul négyszer is. - kb úgy, hogy be sem jelentettek rá, bejelentett vizsgát nem szoktak elhalasztani.

Az is elterjedt gyakorlat, ha a tanuló már a vizsgáig nem akar rendszeresen vezetni, akkor a vizsga előtti 1-2 napba iktatnak be még gyakorlást, hogy ne több hetes kihagyás után menjen vizsgázni, illetve a vizsga előtt még egy órát mennek, akkor már az oktató tudja, ki lesz a vizsgabiztos, megnézik milyen a városban a forgalom, működnek-e a lámpák, van-e különleges helyzet, stb - hasznos, ajánlott.

2016. febr. 19. 18:31
 2/8 A kérdező kommentje:

Hetente vannak vizsgák, általában kettő, csak mindig betelik, mire mennék.

Az első vizsgám úgy maradt el, hogy előre leegyeztettük az oktatómmal, majd elfelejtett beírni, aztán az irodájukban is azt mondták, hogy nincs több hely, ez ugye december elején volt, utána több, mint egy hónapos kihagyás.

A második vizsgámnál egy új rendelet miatt nem találtak vizsgabiztost, mivel az idei évtől, aki oktató, nem vizsgáztathat. Aztán mégis volt az nap vizsga, csak nem nekem... Ezt hétfőn tudtam meg, úgy, hogy szerdán lett volna a vizsgám.

A harmadik vizsgámra összetörték az oktatóm autóját, ez megint többhetes kihagyást jelentett.

A negyedik vizsgán meg már konkrétan vártuk a vizsgabiztost a kocsiból, majd bement az oktatóm az igazgatósághoz, hogy akkor mi a helyzet és közölték, hogy elmentek a vizsgabiztosok haza, mert csúsztak az utak reggel.

Nálunk nincs a vizsga előtt gyakorlás, mert a vizsgabiztosaink minél előbb végezni akarnak.

2016. febr. 19. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:

AZ NKH-nál folyamatosan mennek a vizsgák, náluk nem jellemző, hogy elmarad a vizsga, ha már be van jelentve a tanuló, vizsgázni is fog.

Amiről te írsz, az "bérelt vizsgaidő", sok iskolánál van ilyen, pl. megegyeztek a központtal, hogy szerdánként 9-től, és 10-től van két vizsgaidőpont, amire mi hozzuk a tanulókat...

Elvileg te is kérhetnél vizsgaidőpontot, de az a gyakorlatban nem igen működik, mert ha az oktatód akkor nem ér rá, bukod a vizsgát, de azt nem tudom, miért nem megoldható december óta egy vizsgaidőpont - ez elhatározás kérdése az oktató részéről is.

2016. febr. 19. 19:54
 4/8 A kérdező kommentje:

Azt gondoltam, hogy a hivatal ír ki időpontot, amire aztán összeszedik az embereket, de ezek szerint fordítva. De a lényegen ez nem változtat.

Az oktatómat nem tudom hibáztatni, ő is elmondta, hogy tele a töke a hellyel. Nagyon türelmes és illedelmes ember, de mikor ez az utolsó eset történt, hogy elmentek a vizsgabiztosok, mert reggel csúszott az út, teljesen kifordult magából Ő is.

2016. febr. 19. 20:21
 5/8 anonim ***** válasza:

No igen, ezt nem említettem, előfordulhatnak rendkívüli helyzetek, amikor a hivatal halaszt, de azok általában a "tanuló érdekében" történő halasztások, télidőszakban.

Azt gondolom te sem kívántad volna magadnak, hogy egy kiadós ónos eső után jégpályán vizsgázz - ilyen esetekben valóban törlik az aznapi vizsgákat.

A rendszer egyébkén kb úgy működik, hogy munkanapokon ritka kivételtől eltekintve, minden nap van vizsga.

Bemennek a vizsgabiztosok a központba, és ott számítógépen sorsolják őket a vizsgázók mellé (addig sem ő, sem az oktató nem tudja, kihez megy a vb).

A vizsgára jelentkezést már írtam fentebb, azt elhiszem, hogy az iskolának hetente két fix vizsgaidőpontja van, de meg lehetne próbálni kérni a központban - igaz akkor is ki kell várni azt a 2-3 hetet, mert be vannak táblázva.

2016. febr. 19. 20:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Természetesen nem szeretném, de itt az történt, hogy reggel esett egy kis ónos eső, két vizsgázó megbukott, ezért hazamentek. Nos én 12:45-re mentem vizsgázni, amikor már rég teljesen felolvadtak az utak.

De a legnagyobb probléma nem is ezzel volt, hanem, hogy az irodából elfelejtették értesíteni az oktatómat, így én megint kidobtam több ezer forintot az ablakon, az oktatóm meg tudott volna addig mással vezetni.

2016. febr. 19. 21:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Hol történnek ezek a csodás esetek, melyik városban?

Amúgy, ha a vizsgabiztos nem jelenik meg a vizsgán, a befizetett vizsgadíjat nem nyúlhatják le.

2016. febr. 19. 21:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék várost írni, nem akarom őket lejáratni.

Természetesen nem nyúlták le a vizsgadíjat, csak majdnem :D de jeleztem, hogy a múltkor már kifizettem

2016. febr. 19. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!