Más is járt már úgy, hogy a "drága" motorolaj után kipróbált egy ugyanolyan paraméterekkel bíró-de "olcsóbb" márkát, és azóta nem fogyasztja az olajat a kocsi?
Ne márkát, olajsűrűséget nézz..A SAE 0W20 csak hibátlan motorban nem fogy, a kopott már csipegeti..Ha SAE 20W50-et töltesz egy már kissé kopott motorba, akkor azt nem fogja olyan mértékben fogyasztani..Mondjuk mindkettő API SM minőségű.
Az olajfogyasztás nőhet, ha autópályán hajtod sokat, nagy sebsséggel.
Olyan adalék, amitől több oljat eszik az autó, hamar kimutatható, és a konkurencia azonnal sikít..
Valami másban gondolkozz..
Persze még azt sem említetted, hány km van az autód motorjában, te hajtod kezdettől fogva, gyári ajánlás van-e benne? ..stb..
"paraméterek" alatt a 10W40-et értem ami gyári ajánlás.
200 e van a kocsiba,főleg városi használat.
Castrol magnatec-et használtam de nemgyőztem utántöltögetni,ezért lesz ami lesz alapon kipróbáltam egy másikat (nem csinálok reklámot),és mintha új lenne a motor,semmi olajfogyasztás..
Mondjuk ennyi erővel rakjatok bele 20w60 at ès akkor nem fogja enni akármilyen kopott vagy lehet mèzet is bele.
Csak szerintem inkább egye a higabbat mintsem taknyoljak sürü olajjal.
Gondold vègig: valszeg tele van olajsárral lerakodással, ehez beleraknál egy nehezebben folyó sürü b olajat ami mèg nehezebben jut át a furatokon( ezèrt nem fogy mert nem jut elèg oda ahova kell)
Sürübb olaj arra jo hogy ideig ne egye de csak jobban fog kopni tőle.
Had egye. 5w30 vègig mehet. Ha annyira enni fogja hogy már litereket kell öntögetni akkor meg sajnos felkell ujitani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!