Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olcsó nagy hasmagasságú autó...

Olcsó nagy hasmagasságú autó 300+ ezerért vagy maradjon az 1.3-as Wartburg?

Figyelt kérdés
Jelenleg két autó van a családban egy 1.3-as Wartburg és egy 98-as e11-es corolla. A corolla nagyon jó megbízható darab és nem is tervezem a lecserélni, azonban a nagy hibája, hogy nagyon könnyen leér az alja ami elég kellemetlen dolog, a wartburg azonban kellően nagy hasmagasságú autó, amely nem rég kapott alvázvédelmet és egy része újra lett fényezve. Probléma ott van, hogy egyre gyakrabban romlik el valami rajta és az alkatrészellátás is egyre problémásabb, és a nem újrafestett részeken megjelent a rozsda, szóval eljárt felette az idő. A kérdésem az, hogy maradjon-e a wartburg és vele az izgalmak a szerelőnél vagy cseréljem le. Az esetleges másik autóval szembeni feltételeim elég elcsépelt de: jó alkatrészellátottság, olcsó fenntartás és persze alacsony fogyasztás és ami a legfontosabb wartburghoz hasonlóan nagy hasmagasság. Mivel sokszor horgászni használnám az autót (persze másra is főleg városon kívül ~90-es tempóval) nem tartom szükségesnek az összkerékhajtást. Az autóra 300 ezret szánnák de végszükség esetén 100-200 ezerrel többet is tudnék rászánni

#autó #horgászat #olcsó #Wartburg #horgászautó #nagy hasmagasság
2016. febr. 16. 19:52
 1/7 anonim ***** válasza:

300ezerért nincs ötletem, akkor tényleg mindegy, ha marad a Wartburg.

A Suzuki Ignis megfelel az általad vázolt követelményeknek, kivéve az árat, picit többet illene rászánni, legalább 500-600 ezret.

Suzuki Wagon R-t kaphatsz olcsóbban, de ezzel sem érdemes a legalsó árkategóriába lemenni, s ha mondjuk 100ezer a differencia az Ignis és a Wagon R között, akkor inkább az Ignis, az takarékosabb, jobban alkalmas terepre.

Természetesen állapot függő is.

2016. febr. 16. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:

300-ért max félig szétrohadt Nivát kapsz.

400 körül hozzájuthatsz egy működőképes Mazda B2200-hoz.

500-ért már egy alig visszatekert órájú Fronterát is vehetsz, vagy 5 literes Jeep Cherokee-t.

:)

2016. febr. 16. 20:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Elsőnek köszönöm a választ, eszembe sem jutott eddig a WagonR, a másodiknak is köszönöm azonban összkerékhajtást nem tartom fontosnak az én esetemben és az általad felsorolt kocsiknál sem mondanám alacsonynak a fogyasztást, továbbá a Mazda és a Jeep sem túl gyakori autó így alkatrész sem nagyon van hozzá :)
2016. febr. 16. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:
A Wartburgot drágább lesz fenntartani, viszont az említett árért, nem kapsz jobb autót. Arra kell figyelni, hogy lehetőleg párosan cserélni az alkatrészeket a Wartburgban, mert nagy valószínűséggel a párja is el fog romlani előbb utóbb, tehát egy megbízhatatlan időzített bomba lesz.
2016. febr. 16. 21:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Kínálnak összkerekes Ignist, összkerekes WagonR+-t, esetleg néha feltűnik egy Jimny is...

Persze a Níva pont megfelel, jól javítható,bírja a kiképzést...

2016. febr. 16. 22:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Ismételni tudom csak magam összkerékhajtást horgászathoz e nem tartom szükségesnek mivel nagy sárban úgyis le van zárva a gát, így elég lenne a nagy hasmagasság kétkerékhajtással, de azért köszönöm a tanácsokat! :)
2016. febr. 17. 06:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Pár éve hasonló használatra vettem egy kis Renault 5-öst.

Nagy a hasmagassága, rövid a tengelytáv, rövidek a túlnyúlások, így szinte bárhol elmegy. Vannnak belőle nagyon megkímélt példányok. Egész jól vezethető a korához képest.

Én 130-ért vettem friss műszakival, 8 kerékkel, 2 láda alkatrésszel, és szerintem sosem adtam volna el, ha nem zúzza le egy másik autós..

2016. febr. 17. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!