Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 50-es motoromba lehet 125-ös...

50-es motoromba lehet 125-ös blokkot tenni?

Figyelt kérdés
Van egy aprilia mx 50-em és arra gondoltam, hogy nem veszek nagyobb motort, hanem veszek bele inkább egy 125-ös blokkot, mert valahol hallottam ,hogy az 50-es és a 125-ös ugyanabba a vázba építik(apriliánál pl).A másik kérdés, ha megoldható, hogy belekerüljön, mennyibe fáj ez nekem?(blokk + levizsgáztatás rendszámosra stb..)kíméljenek azok akik :"vegyél nagyobb komplett motort,jobban megéri"mert ha már van ez és erre költöttem meg minden akkor már legyen egy még fullosabb moci

2016. febr. 11. 16:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Soha a büdös életbe nem tudnád lepapíroztatni!
2016. febr. 11. 17:09
 2/10 anonim ***** válasza:

én is voltam fiatal, és mindent át akartam építeni, ami gurult, és berregett...

..aztán szembejött egy-két pofon, és a teljes anyagi csőd után beláttam, ez az átalakítás igen drága mulatozás...

Ráadásul csak a kertek alatt mehettem, de néha volt egy kis üldözés is..

szóval ezekből tanulva, nem javallom...

olvastam a kérdésed, fel is fogtam,de akkor se..

az engedélykérésnél fogsz először letérdelni, ha a papírokat benyújtod (persze ahhoz meg is kell csinálni a rajzokat, minőségi tanulmányokat, stb)

2016. febr. 11. 17:13
 3/10 A kérdező kommentje:

igazából hogyha vennék egy új mocit(pl 125ös Husqvarna enduro/supermotot)azt is 500 körül venném ,abból még lejön a mostani motrom ára (150 legrosszabb esetben) szval hogyha olyan 300-350 körül van az nem lenne baj,mert akkor mégis csak tudom a hogy ez az én motorom és tudom állapotban van

kérdés:még így se érné meg

amúgy köszönöm a válaszokat :)

2016. febr. 11. 19:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt hogy 500ezerért veszel egy új 125ös Husqvarna motort hol álmodtad? Ennyiért 6-8 éves rendszámosat sem kapsz.
2016. febr. 11. 19:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Óracsoport, lánc, fogaskerekek, fékek kompletten, féktárcsák, 125-ös motorblokk, power, karburátor, önindító, elektronika, kipufogórendszer, gázszektor, hűtő, kábelköteg. Nézd meg ezeknek az árait, és add össze, plusz számolj rá 30-40 000 ft-ot, mert kell valaki aki aluminiumot tud hegeszteni és kialakítja az új befogási pontokat. Ezek után NKH, mert hogy épített motor, ott átvizsgálják, persze nem ingyen, lehet csapsz 3 kört, mire minden oké lesz, utánna okmányiroda és biztosító.
2016. febr. 12. 14:35
 6/10 A kérdező kommentje:
ki mondta hogy újonnan huskit? használtan találni aimán tök jót,amúgy köszönöm a válaszokat
2016. febr. 20. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:
#5. jó hogy a műhely árát nem számolod hozzá, meg a lakás fűtés számláját. csak egy blokkot akart betenni. :(
2016. febr. 20. 18:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Jah, mert egy blokk berakás csak úgy megy, hogy az 50 ccm-est kikapjuk, a 125-öst meg betesszük a helyére, mert minden passzol, minden azonos, még a két blokk alakja és mérete is. Ha így van, akkor nem kell aluhegesztés, szóval 30-40 000 ft-al olcsóbb lesz a dolog, de még akkor is többe jön ki, mintha vesz egy gyári 125-ös motort
2016. febr. 20. 19:05
 9/10 veterán vas ***** válasza:
Kétségtelen, hogy van pár átalakítandó dolog egy blokkcserénél(még márka azonosság esetében is), de a komplett fékek, órák, kábelköteg, cseréjét én sem nagyon értem. ;)
2016. febr. 20. 19:22
 10/10 anonim ***** válasza:
az 50-es óracsoport jó a 125-ös motorhoz? Analóg dolgokról beszélünk, nem digitálisról, ahol elég egy kalibrálás. Egy 125-ös motor azért kicsivel erősebb lesz, mint az 50-es, szóval nem árt a fékeket is kicserélni, hogy azért a motor képes legyen megállítani, de ti tudjátok.
2016. febr. 21. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!