Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autómat szer etném osztrákosít...

Autómat szer etném osztrákosítani és lenne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Ha Magyarországon kivonatom a forgalomból, akkor ugye ott elveszik a rendszámomat?

Ott kapok valami menetlevelet vagy valamit, amivel tudok közlekedni? Mert Sopronba szeretném kivonatni és onnan vissza szeretnék jutni Bécsbe :) (biztosítónál is ki kell jelentkezni ugyebár)

(Fordom van, én úgy tudom, be kell mennem egy Frod szervizbe ahol levizsgáztatják (Pickerl / Prüfgutachten ) meg kapok törzskönyvet (Typenschein),

Majd a NoVahoz (Finanzamt) (10. kerületben lakunk szóval ebbe kell mennem elvileg: 1030 Wien Marxergasse 4. gépjárműadót befizetni

Aztán a rendszámot igényelni a Zulassungstellénél Valaki tud ajánlani biztosítót? A többi dolgot jól tudom?

A válaszokat előre is köszönöm:)

2016. febr. 9. 08:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Biztos,hogy ennyire kell neked a jelenlegi autód?Nem lenne egyszerűbb eladni és az osztrákoknál venni egy másikat,amivel nem kell kínlódni,mert a honosítás ausztriába nem egy egyszer és főleg nem olcsó mulatság!

Ha végig akarod csinálni,akkor viszont:

-amig a nova nincs befizetve hozzád sem szólnak

-utána mehetsz műszakira

-aztán kapod a rendszámot,ami névre és nem kocsira szól

-külön gépjárműadót nem kell fizetni mert az benne van a biztosításban,ami az elején kb annyi euró lesz havonta ahány KW-os az autód

-a magyar rendszámot majd csak akkor tudod leadni,ha az osztrákot megcsináltattad!

2016. febr. 9. 08:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen sokat segítettél :) Amúgy igen én is gondoltam rá, hogy otthon hagyom , de eladni nem adnám semmiképpen nagyon jó állapotban van ahoz képest mennyi idős, maximum a családban adnám valakinek, de az otthoni átíratás is 60 ezer körül van itt meg ahogy olvastam 500 euró körül szóval az is 150 ezer, de majd meglátjuk köszönöm szépen még egyszer a segítséget :)
2016. febr. 9. 09:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm megoldódott :)
2016. febr. 10. 09:23
 4/4 anonim válasza:

Nezegesd meg elöször a hasznal auto arakat Ausztriaba, pl. a willhaben.at-n. Sokkal olcsobb es jobb alapotu autokat talalsz, mint otthon. Probald a sajatodat, egy csaladtagnak tovabbadni, nem eri meg atirattatni.

De ha neked van lakcimed sopronba akkor megoldhatod, ugyis hogy Becsbe csak Nebenwohnsitz-ot csinaltatsz Haupt helyett es addig hasznalod a magyar kocsidat amig akarod.

A biztositas pedig nem 150 euro lesz hanem x amenyitt othon fizetsz.

2016. febr. 10. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!