Autómat szer etném osztrákosítani és lenne pár kérdésem?
Ha Magyarországon kivonatom a forgalomból, akkor ugye ott elveszik a rendszámomat?
Ott kapok valami menetlevelet vagy valamit, amivel tudok közlekedni? Mert Sopronba szeretném kivonatni és onnan vissza szeretnék jutni Bécsbe :) (biztosítónál is ki kell jelentkezni ugyebár)
(Fordom van, én úgy tudom, be kell mennem egy Frod szervizbe ahol levizsgáztatják (Pickerl / Prüfgutachten ) meg kapok törzskönyvet (Typenschein),
Majd a NoVahoz (Finanzamt) (10. kerületben lakunk szóval ebbe kell mennem elvileg: 1030 Wien Marxergasse 4. gépjárműadót befizetni
Aztán a rendszámot igényelni a Zulassungstellénél Valaki tud ajánlani biztosítót? A többi dolgot jól tudom?
A válaszokat előre is köszönöm:)
Biztos,hogy ennyire kell neked a jelenlegi autód?Nem lenne egyszerűbb eladni és az osztrákoknál venni egy másikat,amivel nem kell kínlódni,mert a honosítás ausztriába nem egy egyszer és főleg nem olcsó mulatság!
Ha végig akarod csinálni,akkor viszont:
-amig a nova nincs befizetve hozzád sem szólnak
-utána mehetsz műszakira
-aztán kapod a rendszámot,ami névre és nem kocsira szól
-külön gépjárműadót nem kell fizetni mert az benne van a biztosításban,ami az elején kb annyi euró lesz havonta ahány KW-os az autód
-a magyar rendszámot majd csak akkor tudod leadni,ha az osztrákot megcsináltattad!
Nezegesd meg elöször a hasznal auto arakat Ausztriaba, pl. a willhaben.at-n. Sokkal olcsobb es jobb alapotu autokat talalsz, mint otthon. Probald a sajatodat, egy csaladtagnak tovabbadni, nem eri meg atirattatni.
De ha neked van lakcimed sopronba akkor megoldhatod, ugyis hogy Becsbe csak Nebenwohnsitz-ot csinaltatsz Haupt helyett es addig hasznalod a magyar kocsidat amig akarod.
A biztositas pedig nem 150 euro lesz hanem x amenyitt othon fizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!