Probléma a Simsonnal. Csak Mi?
Figyelt kérdés
Nem indul a motorom.. Simson S51, se rúgásra, se tolásra nem hajlandó megmozdulni. Benzin az csöpög. Néha hörög még egyet-egyet. Ötlet?2016. febr. 5. 18:38
1/10 anonim válasza:
Hol csöpög a benzin? A karbi túlfolyóján?
Lehet megadta magát a tűszelep, a benzin meg folyik bele a motorba és a túl sok benzintől nem akar elindulni.
2/10 A kérdező kommentje:
A benzin a kipufogóból csöpög
2016. febr. 5. 19:02
3/10 anonim válasza:
A henger és a kipufogókönyök találkozásánál, hogy pontosítsunk (mert ezt írtad üzenetben).
1: nem zár rendesen a kipufogód.
2: hogy nem indul el, azt okozhatja a túl dús keverék: túl sok benzint juttat a karburátor a henger felé. De ez nem biztos ennyiből.
Mikor járt utoljára? Azóta dolgoztál rajta valamit? Volt ennek valami előjele, pl. nehezebb volt berúgni, nehezebben gyorsult az elmúlt időben?
Másik gyertyával próbáltad?
4/10 A kérdező kommentje:
Először is, bocsánat a kifejezésért, nem értek a motorokhoz ezért is fordultam segítséghez. A motort 2 nappal ezelőtt járattam. Első rúgásra indult felültem, tettem egy kört (150m - 200m). Minden rendben volt. 2 nappal később már semmiért nem akar elindulni.
2016. febr. 5. 23:21
5/10 A kérdező kommentje:
Másik gyertyával próbáltam, egyiknél se volt túl nagy szikra. De szerintem a motornak el kellet volna indulnia.
2016. febr. 5. 23:24
6/10 anonim válasza:
hali szokott nagyot durranni ? ha igen ez jelezheti hogy elnyalta a lendkerék éket.De a karburátort megnézhetnéd hogy ott is van e valami gond.Lyukas úszó pl.
7/10 A kérdező kommentje:
A karburátor rendben, van az egyetlen dolog az hogy N12-es. Tudtommal ettől még el kéne indulnia mert az egyik ismerősöm is ilyet használ.
2016. febr. 6. 13:58
8/10 anonim válasza:
Gyújtást nézted már ? Gyertyát esetleg ?
9/10 A kérdező kommentje:
Gyertyát már cseréltem. Érdekes dolog történt... Tegnap ismét kimentem, megpróbáltam beindítani a motort. Szivatóval 2. rúgásra elindult. Nem mentem vele, már sötét volt. Ma délután elhatároztam hogy teszek egy kört... Nem indult be... Olaj csöpög belőle, túl dús lehet a keverék? 10l benzinhez raktam 3dl olajat, elvileg a motor még bejáratós. Néha felhörög egyet-egyet és ennyi...
2016. febr. 7. 17:38
10/10 anonim válasza:
A simsonnál 5 liter benzinhez 1 deci olaj kell és a dugattyút hozzá kell illeszteni a hengerhez miután meglett fúrva. Ez nem kötelező de szerintem ajánlott mert nekem se szorult így meg mikor a nyáron a nagy melegben húztam neki bersze akkor se szorúl meg ha rendesen bevan járatva,de ez most mind1. A lényeg hogy szerintem nézd meg a lenkerék éket hogy nem nyalta e el a lendkerék meg nézd át a gyújtás rendszert teljesen gyertya kábel,pipa,trafo vezetékek kondi meg a jól beállított megszakító hézag is nagyon sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!