A merev tengely mennyire rossz?
Az ignis nem merev tengelyes
és nem is laprugós
hátul csatolt lengőkaros futóműve van spirál rúgóval
elől meg a szokásos független kerék felfüggesztés van stabilizátorral, spirál rugokkal
Merev tengely laprúgó teherautokban és terepjátokban van(az igazi terepjárokban)
"Azt tudom, hogy laprugós és ez által rosszabb mint a spirálos rugós autók"
Laprugó?!?!?Egy Ignácban?!?!? Az oszt' igen!!Az gyönyörű lenne!
Spirálrugó van benne meg merev híd!Gyakorlatilag majdnem ugyan az mint egy rossz Zsiguli(csak ugye itt nem hátul van a hajtás),mert ez is ugyanaz az ősrégi merev híd,a keresztbekötős (Panhard rudas) megoldással!
Előnye:
-rettenetesen strapabíró,szinte elpusztíthatatlan
-filléres megvalósítás
-igénytelen
Hátránya:
-a piramisokkal egyidős konstrukció
-nulla komfort
-rettenetes úttartás és futómű geometria főleg berugózásnál
Szerintem nyugodtan vegyél Ignist, egyáltalán nem rossz autó. Apám azt hajt 6 éve, én is többször utaztam vele, még volt hogy kölcsön kértem tőle. Szerintem teljesen elfogadható kényelem szempontjából, persze nem úgy ülsz benne, mint a fotelben, de az erős túlzás, hogy szétráz. Nekem nem tűnt fel, hogy hű de instabil lenne, normális vezetés mellett nem lehet kiprovokálni belőle semmit. A motor (1,3b) szerintem nagyon jó. Tudomásom szerint 6 év alatt semmilyen meghibásodása nem volt. Persze apám nyugdíjas, évi max 10 ezretmegy vele. Használtan vette, a kocsija most 12éves, rozsda sehol.
Szerintem jó ár-érték arányú autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!